Tak prznil Paroubek dcery Ďurička, nebo ne?

Zprávou dne je jistě nominace Jana Kubiceho na post ministra vnitra. Ano, toho Kubiceho, jehož Útvar pro odhalování organizovaného zločinu vypracoval dnes již slavnou zprávu, která v roce 2006 "náhodou" byla zveřejněna těsně před volbami.

Ve zprávě se (mimo jiné) můžeme všichni dočíst náznaky, že na společné dovolené na jachtě v Chorvatsku měl Jiří Paroubek zneužívat nezletilé dcery Bohumíra Ďurička.
Kubice teď bude ministrem vnitra. Takže, buď Paroubek dcery zneužíval a páchal tím trestný čin, potom by měl být stíhán a souzen. Nebo Kubice lhal, případně informacemi obratně manipuloval veřejnost a poslance, kterým byla zpráva určena. Pak by neměl být ministrem vnitra. Nic mezi tím.
Ale jsme v Česku, mimo jiné v zemi, ve které se hroutí největší a státem uznaná loterie, což je samo o sobě natolik unikátní, že i Kubice je proti tomu nic. Taky v zemi, ve které se Vít Bárta podílel na hledání kandidáta na post bezpečnostního ředitele Hradu. Ano, "ten" Bárta a "toho" Hradu.
Taky v zemi, kde "nejslabší ministr této vlády" a "člověk který své ministerstvo absolutně nezvládá" (to cituji Nečase), bude nově zastávat pozici vícepremiéra a ještě k tomu koordinovat boj s korupcí na jednotlivých ministerstvech. Vzkaz je to jasný. Neschopnost je vstupenkou na vyšší pozici.
A stále není jasné, co na to všechno Kristýnka. Protože ta prostě zmizela a ředitelku zeměkoule už dělat nebude. Možná se zavřela ve svém skromném bytečku poblíž Staroměstského náměstí a hledá štěnice.
Pro mě však zůstává především záhadou, jestli Paroubek prznil nebo ne. Nemyslím si, že by to mělo jen tak zapadnout. Žijeme totiž prý v právním státě. Aspoň nám to tak tvrdí Nečas, John, Kubice, Bárta i Kristýnka. Od pohledu samí důvěryhodní lidé...

Autor: Martin Šik | úterý 19.4.2011 9:10 | karma článku: 24,68 | přečteno: 2418x
  • Další články autora

Martin Šik

50 odstínů a šedivé módní vlny

22.2.2015 v 7:30 | Karma: 14,08

Martin Šik

Hra na Komárka

12.2.2014 v 17:50 | Karma: 27,32

Martin Šik

Komu patří 150 mega a zlato?

15.6.2013 v 6:45 | Karma: 30,54