Pomalé pohyby za oknem.

Ani se to nezdá, ale několik uplynulých dnů přineslo dost zajímavých okamžiků.Tím nejvíc sledovaným, byla návštěva prezidenta USA Bushe.Jedním z bezpečnostních doporučení obyvatelům Prahy bylo dělat jen velmi pomalé pohyby za okny domů a bytů.I z obyčejného zatáhnutí žaluzií se tak mohlo stát velké dobrodružství.Proto teď velmi opatrně zatahuji žaluzie a pomalými pohyby vyťukávám první písmena do klávesnice.

Kdyby na to byl čas, zjistil by prezident nejmocnějšího státu světa, jak veselý stát je Česká republika.Zdržel se jen pár hodin a tak mu jistě unikly události v zemi, ve které chce umístit vojenský radar, který má posílit bezpečnost USA.Možná by svůj nápad ještě zvážil.

Jen stručně a pro orientaci.Vícepremiér Čunek pokračuje v dokonalém kličkování před možným soudním stíháním.Kauza dospěla  tak daleko, že vrchní státní zastupiteství rozhodlo o odejmutí případu státnímu zástupci Obstovi a převedení případu z Přerova do Jihlavy.V Jihlavě zřejmě platí jiné zákony, jinak si toto opatření vysvětlit je možné jen těžko.

To další mistr v kličkování Krejčíř, překonává Čunka o několik tříd.Nejen že obratně utekl z České republiky až na Seychely, ale teď dokázal odejít z vězení v JAR, které jinak vždy propouští do 16h odpolední.Pro našeho mistra kličky vznikla těžko pochopitelná vyjímka.Klobouk dolů před Krejčířovými právníky a klobouk zase nahoru před schopností našich úřadů dodat do JAR potřebnou dokumentaci včas.Jen doufám, že nešlo o stejné dokumenty, která se ještě nedávno válely na ulici v Brně.

Tyto události hravě strčí do kapsy výkon premiéra Topolánka v rozhovoru s redaktorkou Jílkovou pro MFD.Jeho podrážděné reakce a výkřiky budí obavy o kondici pana Premiéra.Věty typu: „Vy se ptejte, já budu odpovídat na co budu chtít“, bych čekal od kohokoliv jiného, jen ne od předsedy vlády a politika, který se chce považovat za pravicového.Slova: „ti vaši kámoši“, „tyhle cancy“ jsou pak jen pověstnou třešničkou na dortu.

 V Parlamentu padala také ostrá slova.Hlasovalo se o reformě veřejných financí a dalších opatřeních ke stabilizaci státního rozpočtu.Vládní návrh podpořili v prvním čtení kromě koaličních poslanců také přeběhlíci Pohanka s Melčákem.Těm někdo zasílá výhrůžné dopisy s textem : "Dopadnete jako Mrázek". t.j.s kulkou v hlavě.Další povedený příspěvek k politické kultuře.Přeběhlictví i výhružky.

K tomu všemu se situace kolem Aničky Mauerové zamotává tak, že nikdo nedokáže toto klubko rozmotat.Anička prý vůbec neexistuje, přestože je její existence soudně uznaná.Měla se za ni vydávat Barbora Škrlová a ta je pro změnu nezvěstná.Její babička dokonce teď tvrdí : "Tu už nikdy neuvidíte, je chytrá". Ponechme babičku stranou a zamysleme se nad spojitostí týrání malého Ondry, neexistující Aničkou - převtělenou Škrlovou a Hnutím Grálu, Patočkou nebo rovnou Parcifalem Imanuellem.Napadá mě jediný možný výraz - Panoptikum.

Když je nejhůř, pomůže komise.Jedna z nich nedávno označila reklamu na fernet se Sagvanem Toffim za neetickou.Fernet prý nemůže být "Dobrej kámoš".A toto se děje právě v době, kdy v TV zpravodajství každý nejmíň 3x viděl záběry malého nahého týraného chlapce.K tomu se zatím žádná komise nesešla.Tak co je a není etické ??? A kdo o tom rozhoduje ???

Ještě že máme paní Vlastu.Ta v pravý čas dokáže zapět úderný oslavný song o radaru a tím pozvedává náladu.Všechny posměšné komentáře bych chtěl upozornit, že paní ministryně obrany to myslela opravdu upřímně.Ale to už tady taky vlastně jednou bylo....

A teď už jen malé zamyšlení.Pořád se něco děje.Každý den přináší nové a nové informace a události.Snažme se v nich úplně neztratit a nebrat je pořád tak smrtelně vážně.Jinak si dost těžko zachováme chladnou hlavu.

Autor: Martin Šik | pátek 8.6.2007 12:12 | karma článku: 9,21 | přečteno: 716x
  • Další články autora

Martin Šik

50 odstínů a šedivé módní vlny

22.2.2015 v 7:30 | Karma: 14,08

Martin Šik

Hra na Komárka

12.2.2014 v 17:50 | Karma: 27,32

Martin Šik

Komu patří 150 mega a zlato?

15.6.2013 v 6:45 | Karma: 30,54