Naklikaný Ježíšek.

K napsání tohoto otevřeného dopisu Ježíškovi, mě inspirovala situace v našich obchodech a všech "mega" a "super" marketech. Ty se nás snaží každý rok přesvědčit, že Vánoce začínají koncem léta. V půlce října jsme zavaleni vánoční výzdobou a nabídkou, a je nám všemožně sugerováno, že když nenakoupíme co nejdřív, nezažijeme ty pravé Vánoce. Osobně si na tomto svátku cením jiných věcí, než bláznění po obchodech. Tím netvrdím, že nekupuji dárky. Jen letos vyhlašuji malou revoltu a vyzkouším, jestli jde dárky mít a přitom nepřekročit práh kamenného obchodu.  
Můj milý Ježíšku !!! Letos jsem se rozhodl, že Tě naklikám. Asi ani nevíš, co to je. Ale kvůli tomu se na Tebe nemůžu zlobit. Možná by to věděl Tvůj konkurent Santa, ale toho já nemám moc rád. Vnutili nám ho sem z jiné kultury. Zatímco Santa je k vidění na každém rohu, Tebe vlastně nikdo ani pořádně nezná. Ale to nevadí, všichni Tě máme rádi, nejvíce děti.

 

Už v minulých letech, jsem Tě chtěl naklikat. Neboj se, nebude Tě to bolet. Myslím si, že Ty jsi zvyklý na horší bolest. Naklikám Tě myší. Ale ne tím hlodavcem. Použiju techniku a myš počítačovou. Ušetřím Ti práci a sobě nervy. Dárky si v klidu vyberu v pohodlí a teple domova. Tím pádem si je daleko lépe promyslím a v klidu rozvážím. Netrvám ani na tom, že je musím vidět na vlastní oči. Stačí mi obrázky.

 

Pomůže mi v tom internet a e-shopy, neboli elektronické obchody. Kromě toho, že ušetřím nějakou tu korunu, nebudu se muset tlačit v řadách u pokladen, ani se nechávat masakrovat nákupními vozíky. Vyhnu se beznadějným dopravním zácpám a poslechu šíleně otravných vánočních koled v obchodech. Také mé "rozčilení" z toho, co všechno se může prodávat, bude jen poloviční. Dárky mi nemusíš doručit, protože to zvládne pošta a přinese mi je až domů.

 

Jak vidíš, není to nic proti Tobě. To spíš proti obchodníkům, kteří nemají rozum. A taky proti nakupujícím, kteří mají někdy rozumu ještě míň. Opět se totiž krvavě zadluží, aby mohli koupit kde jakou "potřebnou věc". Ať si nakoupí co chtějí, je to jen jejich volba, ale proč si pořád stěžují, jak se mají špatně ??? Kromě toho tím všem dám vlastně dárek. Bude nás v obchodech o jednoho míň a pro ostatní vznikne více místa. Kdybych získal pro svůj nápad další lidi, možná by ve městech a obchodech zavládla svátečnější atmosféra.

 

Nemusíš se bát. Z mých blízkých nikdo ošizený nebude. Každý se může těšit na dárek. Na internetu je bohatý výběr. Od kosmetiky, knížek, hraček, sportovních potřeb až po elektroniku, oblečení nebo hudební nosiče. Určitě si vyberu. Pár nápadů mám a další se dostaví. Dám Ti určitě vědět, jak všechno dopadlo, a jestli jsem opravdu do kamenného obchodu nevkročil. Doufám, že se nezlobíš a že Ti nebude ani vadit, pokud získám pro tento nápad další zájemce.

A jak jste na tom Vy ??? Budete se radši účastnit nákupního šílenství, kdy pohodová atmosféra je skoro to poslední, co někoho zajímá, nebo se přidáte do mého "klubu klikačů" v e-shopech ???  A Ježíškovi už nepište, myslím, že jsem mu to za nás už dostatečně vysvětlil...

Autor: Martin Šik | pondělí 3.12.2007 7:02 | karma článku: 10,00 | přečteno: 852x
  • Další články autora

Martin Šik

50 odstínů a šedivé módní vlny

22.2.2015 v 7:30 | Karma: 14,08

Martin Šik

Hra na Komárka

12.2.2014 v 17:50 | Karma: 27,32

Martin Šik

Komu patří 150 mega a zlato?

15.6.2013 v 6:45 | Karma: 30,54