Můj politicky korektní papoušek

Jsem šťastným majitelem Agapornise, kterému se také někdy říká Papoušek růžovohrdlý. Nikdy by mě nenapadlo, že by mohl mít něco společného s politikou. Až dnes jsem si všiml, že je vlastně politicky naprosto vyvážený.
Jeho základní barva je zelená. Jistě by se proto líbil Bursíkovi a jeho "tetě Kateřině" biomasové. Víc zelených neznám, asi zčásti i proto, že jich víc není. Přesto zastávají odhadem stonásobek funkcí a učí nás všechny, jak jinak dělat politiku. Já i můj papoušek si myslíme, že toto volební období bude pro ně labutí písní. Labutě jsou ale vznešení ptáci, což bych si o zelených nikdy nedovolil ani pomyslet.

Věren svému jménu, je papoušek pod krkem růžový. Při bližším ohledání, přechází tato barva až do oranžové. Začínám se proto bát, aby mi po něm někdo neházel "něčím". Napsal bych i to SLOVO, ale zařekl jsem se, že žloutek a bílek už nikdy nespojím v jeden celek, snad jen při vaření. Ono SLOVO se totiž stalo přes noc inflačním, viz.blog na iDnes.cz i jinde. Zatím musí stačit, že Paroubek nosí růžová trička, v barvě krku mého papouška. Společně nemůžeme pochopit, proč nejsou oranžová.

A jsme u hlavičky makovičky. Ta je krásně červená. Znamená to snad, že hlavou má být KSČM? Protože k ocasu se teprve dostaneme... To bych potěšil Filipa, kterého je prý důležité mít. Papoušek najednou hrozně křičí. Proč asi? Možná proto, že komunisté se opět chytře schovávají v mediálním stínu. Neúčastní se žádných pouličních válek, nikdo po nich nic nehází a tak zase vytváří dojem serióznosti. Ani křik stovek papoušků je z toho stínu bohužel nevyžene.

Následuje zmíněný ocas. Ten je z větší části modrý. Proč zrovna ocas, říkám si? Jinde už nejspíš nezbylo místo. Ocas je celkem blízko kloaky a tak si nejsem úplně jistý, jak si tuto symboliku vyložit. Možná by mi poradil z gruntu slušný člověk Topolánek. Kdyby mi ukazoval, jaká jsem jednička, mohl by ho papoušek možná i klovnout. A to by musela zasáhnout ochranka nebo Dalík.

Myslel jsem, že chybí černá. Ale krásné oči to zachránily. Proto označení "černoprdelník" sedí přesněji hlavně na stranu, která bude o víkendu Čunkovat na svém sjezdu ve Vsetíně. Ano, v tom Vsetíně, kde začal její rozklad. Dějiny jsou někdy pořádně zvrhlé. Na tom se s papouškem shodujeme. Jenom se trochu bojíme, že nebudeme později ušetřeni vzletných slov o očištění strany a jejím novém začátku.

Tak to by jsme měli. Politicky naprosto korektní papoušek se spokojeně pohupuje na houpačce ve své kleci. Těší se, až ho pustím ven a  proletí se. Chystám pro něj malé překvapení. Až přijdou volební lístky do Evropského parlamentu, vystelu mu s nimi klec. Nevím totiž, jaké jiné využití bych pro ně našel. S jistou dávkou uspokojení pak budu sledovat, jak na lístky dopadá ptačí trus. A až omdlím po zveřejnění volebního výsledku a účasti, budu vědět, že mě vzbudí křik politicky korektního opeřeného přítele. Proto tyto a všechny další volby přežiju. Díky, malý kamaráde!

Autor: Martin Šik | pátek 29.5.2009 12:45 | karma článku: 24,70 | přečteno: 2951x
  • Další články autora

Martin Šik

50 odstínů a šedivé módní vlny

22.2.2015 v 7:30 | Karma: 14,08

Martin Šik

Hra na Komárka

12.2.2014 v 17:50 | Karma: 27,32

Martin Šik

Komu patří 150 mega a zlato?

15.6.2013 v 6:45 | Karma: 30,54