Jaro nebude aneb Paroubek 1,69 : Topolánek 1,6 miliónu

Při ranním pohledu z okna mi to došlo. Jaro letos nebude. A příčina? Politika. Blíží se volby. Hrozí, že s jarem by politici mohli vylézat ze svých děr.

Proto jsem rád za to bílé nadělení. Snad tu bude ještě dlouho s námi. Zatím se kampaně odehrávají především v tisku a na bilboardech. Ale i to stačí, aby mě vystresovaly. O negativních kampaních toho ještě hodně uslyšíme. Jak jsou nevhodné, manipulativní, zastrašující. Stačí nahlédnout na některé celostránkové inzeráty v novinách. Dočteme se třeba: "ČSSD přivede do bídy statisíce důchodců." Nebo: "Zaorálek - Mateřskou místo tanků." Zaujalo mě i: "Paroubek s komunisty pracují na bankrotu." A co třeba: "ODS vší silou hájí asociální zákony." A kdyby můj stres měl náhodou upadat, tak se dozvím že: "Státní bankrot zvýší ceny, sníží platy." K tomu mi ještě zamračený senior líčí "z budoucnosti", jak přišel o zakázky kvůli bankrotu státu a taky, jak se těšil na novou silnici, ale nebudou na ni peníze.
Jsem rád že stále sněží. Protože až čiperní politici vylezou na náměstí a začnou "horké fáze kampaní", dozvím se ještě mnoho nových, výrazně stresujících informací. Pokud bych snad chtěl najít klid zde na blogu, těžko se ho dočkám. Přibývá zde mnoho silných slov, především směrem k Paroubkovi. Zaujalo mě to. A tak jsem si řekl, že se mrknu na to, jak si vedou naši vrcholní politici na webu. Zkusil jsem Google. Výsledek je zajímavý. Na klíčové slovo "Paroubek" našel tento vyhledávač asi 1,69 miliónu odkazů. Na klíčové slovo "Topolánek" je to odkazů asi 1,6 miliónu. Jak je vidět, jde o vyrovnaný výsledek.
Daleko zajímavější mi přišlo, jak si oba pánové vedou na blogu iDnesu. Jen letmým pohledem je zřejmé, že zde musí předseda Paroubek drtivě vyhrát. Neuplyne den, aby se člověk nemohl "potěšit" otevřenými dopisy pro Paroubka. Osobně ho považuji za neskutečný socio-politický fenomén. Kolik se najde lidí, kteří tímto způsobem "oslovují" politika. Bylo by to výborné téma pro sociology, možná i psychology. Zajímala by mě odborná studie na toto téma. Ale zpět ke Googlu. Předložil jsem mu následující dotaz: "Paroubek AND blog AND iDnes." Vrátil mi 136 000 vyhledaných odkazů. Zatímco na dotaz: "Topolánek AND blog AND iDnes" je to odkazů jen 56 000. Zde předseda ČSSD vyhrává na celé čáře.
Možná platí, že politik o kterém se nemluví a nepíše, se pomalu stává politickou mrtvolou. V tomto ohledu může být zatím předseda Paroubek v naprostém klidu. Jen těch kampaní se opravdu děsím. Celé té hysterie, která se dá čekat. Ještě ani pořádně nezačaly a už se řeší fotografování přihlížejících. Musel o tom dokonce jednat úřad. Vznikla Facebooková skupina atd.. Blíží se Velikonoce. Ani nevím proč, ale nějak mi připomněly vejce. A ty u nás nedávno na mítincích svižně létaly vzduchem. Čeho se ještě dočkáme? Prý se můžeme těšit na kontaktní kampaně. Dokonce nám snad mají volat volební štáby na naše soukromá čísla. Proto si přeju, aby sníh ještě vydržel. Nejlépe až do května. Děkuji přírodo!

 

 

 

Autor: Martin Šik | pátek 12.3.2010 10:18 | karma článku: 9,57 | přečteno: 1092x
  • Další články autora

Martin Šik

50 odstínů a šedivé módní vlny

22.2.2015 v 7:30 | Karma: 14,08

Martin Šik

Hra na Komárka

12.2.2014 v 17:50 | Karma: 27,32

Martin Šik

Komu patří 150 mega a zlato?

15.6.2013 v 6:45 | Karma: 30,54