Člověk Koaličník

Kdo je člověk Koaličník ? Někdo jako Yetti. Všichni o něm už slyšeli, ale nikdo ho nikdy neviděl. Má snad něco společného s medvídkem Koalou ? Nemá, protože Koala je celkem roztomilé zvířátko.
Jak takový Koaličník vypadá ? Hlavu má modrou, tělo zelené jako Shrek, jen to pozadí je poněkud černé. Žije si svým spořádaným životem. Přes den podniká nebo je drobný živnostník, případně studuje, to pokud se jedná o mládě Koaličníka. Odpoledne chodí do přírody, do lesa a na dlouhé výšlapy. Má samozřejmě velkou rodinu a nejméně 5 dětí. Může být i doktor, nebo úředník, ale určitě dává přednost tenisu před fotbalem nebo hokejem. Chodí slušně a čistě oblékán, patří k němu neodmyslitelný batůžek. Trochu se v něm bije touha po individuálním cestování, s touhou cestovat ve společnosti jiných lidí, vlakem nebo autobusem. Nesnáší kamionovou přepravu. V neděli nesmí vynechat návštěvu kostela. Bydlí samozřejmě na vesnici. Rád používá moderních technických prostředků a civilizačních výdobytků, ale neuznává jadernou energii. Třídí odpady a plasty. Čte Mladou frontu Dnes, nebo Lidové či Hospodářské noviny. Dívá se na ČT2 a rozhodně by nikdy nepřepínal na Novu. Blesk používá výhradně k vycpání bot.

Sám sebe považuje za mimořádně zodpovědného a většinou také inteligentního. Pravidelně navštěvuje svého finančního poradce, chodí na preventivní prohlídky ke svému lékaři a mnozí Koaličníci se nestydí navštívit psychologa. Chování Koaličníka je mnohdy na první pohled rozporuplné. Někdy mluví tiše a používá cizí slova, kterým rozumí jen z části, jindy zvyšuje hlas a tvrdí, že je chlap s g....a (no vždyť víte s čím). Nemá rád daně, často a rád každému vysvětluje, co všechno si z nich platí a ono to nefunguje. Na druhé straně velmi rád platí poplatky ve zdravotnictví a má dojem, že se mu za ně dostává mnohem lepší péče. V kapse nosí Tlustou peněženku a v ruce si točí daňovým kolečkem. Těší se na privátní  důchodové fondy a také, až si krásně zainvestuje ve fondech životního pojištění. Všem, kdo nepřemýšlí jako on, říká souhrnným názvem "socky". Z rudé barvy rovnou omdlévá, oranžová u něj vyvolává spolehlivé záchvaty zuřivosti.

Že nikoho takového neznáte ? Jak jsem napsal, je jako Yetti. Všichni o něm slyšeli, ale nikdo ho nikdy neviděl. Hádejte, co bude dělat Koaličník zítra a v sobotu ? Správně, půjde k volbám !

Autor: Martin Šik | čtvrtek 16.10.2008 7:35 | karma článku: 9,61 | přečteno: 787x
  • Další články autora

Martin Šik

50 odstínů a šedivé módní vlny

22.2.2015 v 7:30 | Karma: 14,08

Martin Šik

Hra na Komárka

12.2.2014 v 17:50 | Karma: 27,32

Martin Šik

Komu patří 150 mega a zlato?

15.6.2013 v 6:45 | Karma: 30,54