Mí přátelé se do žádných klubů nesdružují…

Jakýsi „Klub přátel MUDr. Richarda Sequense“ zadává v plzeňských médiích inzeráty, ve kterých vyjadřuji podporu svému protikandidátovi z ODS. Mí praví přátelé mě zavčas na toto upozornili a společným úsilím se nám podařilo tento podraz včas zarazit.

Žádné takové sdružení neexistuje a jednoznačně prohlašuji, že jsem nikoho zadáním podobného inzerátu nepověřil. Podporu oficiálně nevyjadřuji žádnému z mých protikandidátů především proto, že mí voliči znají moje názory a rozhodnou se jistě správně, aniž bych jim jakkoli radil.

Tento inzerát mým jménem fandil kandidátu ODS. Je mi líto, že někdo používá tak podlé praktiky. Pochybuji, že o tom sám ví a pochybuji, že bych mu svou podporou jakkoli pomohl.

Volební klání je o něčem jiném. Každý z nás se snažil důvěru voličů získat jinak – já na základě mé nadstranickosti a nezávislosti. Stranická politika mě irituje, protože nerespektuje jednotlivce, vlastní názory a nenutí nést za rozhodnutí vlastní odpovědnost. Strany jsou o sekretariátech, ty rozhodují a kandidáti se musí podvolit. Ani po těchto prohraných volbách nebudu měnit názor, ani kabát. Stojím si za tím, co jsem říkal po celou dobu svého působení v politice, za tím, čím jsem se snažil oslovit Plzeňany ve své volební kampani. Přesně proto nemohu a nepodpořím nikoho z mých protikandidátů. Neztratím důvěru těch, co mi věří, volby nevolby. Musel bych se za sebe stydět, že jedno říkám, a po prohře druhé dělám.

Říkám ne. Odmítám tyto podrazácké praktiky. Takový volební boj se mi nelíbí a nebudu ho podporovat. Snad i proto jsem se rozhodl napsat o tom na blog. Voliči by prostě o takových podrazech měli vědět.

 O senátních volbách: Jak jsem prohrál volby.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Richard Sequens | úterý 21.10.2008 14:27 | karma článku: 22,07 | přečteno: 3088x
  • Další články autora

Richard Sequens

Senát coby přílepek?

2.11.2010 v 8:59 | Karma: 18,96

Richard Sequens

O inflaci slov

24.9.2010 v 11:41 | Karma: 14,97

Richard Sequens

Dejme naději venkovu!

21.9.2010 v 10:10 | Karma: 19,41