Stávka - školské odbory nám ukázaly cestu - ale pozor na falešnou hru jiných

Školské odbory pod vedením svého předáka Dobšíka vyvolaly zítřejší (27.11.2023) stávku pracovníků škol. Pro upřesnění - nejde v ní o platy učitelů, ale o další snižování kvality výuky.

Školské odbory pod vedením svého předáka Dobšíka vyvolaly zítřejší (27.11.2023) stávku pracovníků škol. Pro upřesnění - nejde v ní o platy učitelů, ale o další snižování kvality výuky. Např. by nešlo dělit třídy na jazyky, odbornou výuku a třeba si představte, jak budete učit hrát na klavír 24 žáků najednou. S tím je spojené omezení možnosti výdělků pro nepedagogické pracovníky škol, jejichž mzdy by se propadly na hranici holého přežití. Více zde: https://skolskeodbory.cz/dopis-odboroveho-svazu-rodicum.

 

Musím vyjádřit svou maximální podporu učitelům, kteří si řekli dost a za své svěřence i spolupracovníky se postavili. Do stávky se dle mých informací zapojilo přes 60% škol a v zapojených školách kolem 90% všech(!) pracovníků!

 

S tím je spojena podpora nás ostatních. Pojďme ukázat, že nám není lhostejný osud této země a pojďte nadnárodním korporacím působící v naší zemi nechat ochutnat jejich vlastní medicínu. Pojďme je vystavit týdenní hladovce.

 

Je to až trapně jednoduché - nechoďte od 27.11. do 30.11. nakupovat do nadnárodnch řetězců.

 

Nakupte si do zásoby a/nebo kupujte v malých pekárnách, místních masnách a u lokálních výrobců/zemědělců. Týden se to dá vydržet. Toto nás nebude nic stát, nikde se nemusíme ukazovat, pokud se bojíme "co tomu kdo řekne" a jen šiřme zprávu o tom dál.

 

Zpět ke stávce. K té se postupně přidalo několik dalších odborových orgnizací a podniků. Díky za ně. Chtěl bych ale varovat před vynuceným tahem zaprodance středuly. Ten držel odbory dosud na uzdě, aby vládě v její ryze destruktivní činnosti nepřekážely. V této situaci se ale už připojit musí, aby neztratil tvář úplně. Je ale stále hráč stejného týmu jako fiala a spol. Malá písmena v jejich jménech nejsou chybou, ale mnou vyjádřené naprosté opovržení těmito entitami. Nemůžu ani napsat osobami nebo lidmi, protože nic lidského na nich nevidím.

 

Nenechme tedy iniciativu převzít zaprodanci, podpořme učitele i ostatní stávkující a nenechejme vše vyšumět. To je jistě nový úkol středuly a spol.

 

Pojďme se postavit za naši zem, za naše děti, za naší budoucnost. Personální krize vrcholných "politiků" a jejich akce směřující ke zničení budoucnosti této země jsou již nepřehlédnutelné a nikdo jiný než my je nezastavíme.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Sentenský | neděle 26.11.2023 9:39 | karma článku: 0 | přečteno: 34x