Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Hovory u kamen: Lidé na horách a Staromák. Psáno 10.1.2021

Roztopili jsme kamna, pročítali, co je nového a povídali si. O dnešním Staromáku, o horách a o stále ještě normálních lidech.

Tady teď čtu, že na Staromáku bylo 3 000 lidí. To jich bylo asi víc, co?

Pokud je to z “mainstreamu”, tak určitě. Kdes to četla?

Na Novinkách.

Ale to jsme se pohnuli! Tohle by na mainstreamu ještě nedávno zatloukli úplně. Mimochodem těm, co se za nás za všechny takhle perou, bych dal metál.

Určitě. Zrovna Novinky občas sleduju a tam to doteď byly hlavně poplašné titulky. Vždycky to jen přelítnu a když to vypadá úplně katastroficky, tak se kouknu, o čem to je. Jako třeba víkendový Kolaps na horách.

Hory kolabují??

To bys nevymyslel. Dávají, jako téměř vždy, do souvislostí, že lidé vyjeli na hory, jsou tam kolapsy (až pak se dočteš, že kolaps dopravy) a přitom lidi umírají v nemocnicích, zdravotníci jsou na pokraji svých sil. A samozřejmě, nedodržují se opatření.

Ale, že za to může vláda a že by opatření měla být smysluplná, tam asi nenapsali, že?

No jasně že ne (hořký smích)

Myslíš, že jim to ještě někdo baští? Vždyť pohyb na horách je to nejlepší, co lidi pro sebe a svoje děti můžou udělat. Doprava tam kolabuje vždy, když jsou nájezdy. A když se nedá ubytovat, tak je jasné, že kolapsy budou každý den. Lidi v nemocnicích umírají úplně stejně jako každý rok a personál je přetížený, protože jej neustále odesílají domů do karantény a ještě se musí starat o školní děti.

Mě na tom nejvíc štve, že když máš jiný názor na všechna ta nesmyslná omezování, tak to skončí u toho, že si nevážím práce zdravotnického personálu a že je mi jedno, že umírají lidé. A to jedno opravdu nikomu není.

Jasně že ne. Mě ale víc drtí ty případy úmrtí, za která může “soubor opatření”. Lidé se bojí do nemocnice – zanedbané nemoci, kterým by se dalo pomoci, kdyby přišli včas, úmrtí v souvislosti se strachem – se změnou hormonální činnosti a následnému kolapsu organismu, sebevraždy, když se lidé vinou vlády dostávají do neřešitelných pastí, rušení plánovaných operací, atd. atd. Ale na to žádnou statistiku do světa nevypustí.

Kromě článku o kolapsu, jsem si rozklikla i diskuzi. A to, co tam vidím, mě děsí. Skupina lidí, která bezhlavě dodržuje vše, jde proti té druhé, která tuší, že asi není vše tak, jak se nám snaží podstrčit. A tohle nám vytvořila vláda skrze ta omezení. Vč. skupiny udavačů, kterou už vůbec nechápu.

Nechci si hrát na chytrého, ale ti bezhlaví ani nemusí být nutně bezhlaví obyčejní lidé. A už vůbec jich nemusí být tolik, jak to vypadá dle množství jejich příspěvků. Funguje tu totiž dobře placená klika, která má takové příspěvky v popisu práce. Hlídají nesprávné názory a mají možnost je cenzurovat. Už z toho je jasné, odkud vítr fouká. Od obyčejných lidí asi těžko.

O tom, co říkáš, se mi nechce ani přemýšlet. Co si ale myslet o tom, že bývalý ministr zdravotnictví vyhlásí, že by lidi dál než 15 km od domova nepouštěl? To už je naprosto šílené.

Naprosto. Přitom jen nahazujou ničím nepodložená “přesvědčení”. Nemají k tomu žádná data (jinak by se pochlubili). Prostě stejný nesmysl jako při zavírání škol. Jako by lidem na horách, stejně jako dětem ve školách, něco hrozilo. Jediné, co jim opravdu hrozí, je posílení imunity a radost z pohybu na čerstvém vzduchu. No a školáky asi chráníme před vědomostmi a důležitou rolí být v nějakém kolektivu.

Podívej. U článku je fotka s přecpaným parkovištěm, že by si člověk řekl, že tam v žádném případě nepojede. A pak si vezmi dnešní den na běžkách. Parkovalo se sice špatně, ale Policie úplně v pohodě přeposílala auta na volná místa. Vše v klidu a bez nervů. Stejně jako ve stopách. Všude spousta lidí, od předškoláků po 80+. Přesto se nikdo nikde nehromadil. I proto, že každý máme jinou fyzičku. Ale co je hlavní, viděla jsem lidi, kteří byli ohleduplní, příjemní, měli radost ze života, z pohybu, z čerstvého vzduchu, ze stejně naladěných přátel i ze svých blízkých. Tohle by se přece mělo naopak doporučovat všem! Aby buď vyrazili na hory a nebo alespoň pravidelně chodili do přírody/lesa ve svém okolí. Možná i tohle je lék proti stresu, který nás pohlcuje. A proto se mi líbilo i heslo z té dnešní demonstrace na Staromáku – Chceme žít a ne přežívat.

 

Lidé ve stopě

Nad parkovištěm. V pozadí krásné, ale zavřené sjezdovky. Parkoviště nefotím, na to jsou jiní experti.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Sentenský | pondělí 11.1.2021 8:55 | karma článku: 18,58 | přečteno: 534x
  • Další články autora

František Sentenský

Blíží se výročí osvobození

Přečetl jsem si velice zajímavé články v revue Přísně tajné o situaci v ČR v letech 38 až 39. Úplně mě mrazí, že kolektivní západ vlastně nyní dělá naprosto(sic!) stejné kroky jako tenkrát. Jen v jiných kulisách.

22.3.2024 v 17:21 | Karma: 11,73 | Přečteno: 364x | Společnost

František Sentenský

Pozor na falešné proroky

V souvislosti se stávkou učitelů a se záměrem odborového předáka středuly převzít iniciativu a nechat stávku vyšumnět, chci upozornit, že se stejná hra hraje na nejvyšší úrovni.

26.11.2023 v 16:44 | Karma: 0 | Přečteno: 40x | Společnost

František Sentenský

Stávka - školské odbory nám ukázaly cestu - ale pozor na falešnou hru jiných

Školské odbory pod vedením svého předáka Dobšíka vyvolaly zítřejší (27.11.2023) stávku pracovníků škol. Pro upřesnění - nejde v ní o platy učitelů, ale o další snižování kvality výuky.

26.11.2023 v 9:39 | Karma: 0 | Přečteno: 34x | Společnost

František Sentenský

Trošku jiný pohled na zrádce

Moje osobní zážitky a názory jsou cenzurované. Přesto, že se časem ukazují jako pravdivé. Např. článek o sebevraždách dětí v souvislosti s "opatřeními". Dnes se chci podívat na zrádce a vlastizrádce. Z dost jiného úhlu pohledu.

23.2.2022 v 10:41 | Karma: 13,25 | Přečteno: 1006x | Diskuse| Společnost

František Sentenský

Král je nahý. Vidí to už skoro všichni - proč ale vlastně mlčí?

Byly doby, kdy jsem si se svými názory připadal hodně osamocen. Nyní už je tu doba, na kterou jsem se moc netěšil, ale beru ji jako nutné zlo.

6.12.2021 v 9:59 | Karma: 21,96 | Přečteno: 1819x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Hamás kývl na návrh k příměří. Izrael má řadu výhrad, akce v Rafáhu pokračuje

6. května 2024  18:56,  aktualizováno  22:09

Palestinské hnutí Hamás v pondělí přijalo návrh dohody o příměří s Izraelem předložený Egyptem a...

Rusko spouští výrobu dříve zakázaných raket středního a krátkého doletu

6. května 2024  22:08

Rusko urychluje vývoj a spouští výrobu raket krátkého a středního doletu, dříve zakázaných smlouvou...

Německo na Putinovu inauguraci zástupce nevyšle, Francie a Slovensko ano

6. května 2024  16:14,  aktualizováno  20:36

Německo v pondělí oznámilo, že nebude mít svého zástupce na úterní inauguraci ruského prezidenta...

Za další případ pohrdání vás můžu poslat do vězení, varoval soudce Trumpa

6. května 2024  20:17

Soudce v probíhajícím procesu s Donaldem Trumpem v pondělí rozhodl, že americký exprezident...

  • Počet článků 46
  • Celková karma 11,73
  • Průměrná čtenost 823x
Cenzurovaný autor. Moje články se už na hlavní stránce neobjeví. Důvod - popisoval jsem osobní zkušenosti, což pro důvtipného cenzora znamená - nedoložil jste zdroj. Vtipné že? Ale vtip to není. Ale zprávy typu: očkování neohrožuje těhotné ženy ani plod, projdou hladce. Co si myslet? Není to složité, že?

Motto 1: Chci žít v této zemi, ale nechci žít v tomto státě. Motto 2: O mě už moc nejde, ale až se mě děti zeptají: "jak jste tohle mohli dopustit?", co jim odpovím? Asi to sám neovlivním, ale alespoň se jim budu moct podívat do očí. Protože nemá smysl napravovat lidi kolem sebe. Je potřeba začít sám a ostatním můžu maximálně ukázat, jak se věci mají. A ty špatné můžu prostě jen ignorovat. Vzpomeňte na Ghándího. Když přestaneš zlo krmit (především strachem a nenávistí), chcípne časem samo. Jinak se vlastně ani porazit nedá.

Seznam rubrik