Zemanovci vystrkují své (tva)růžky

V obchodě jsem potkal voliče Zemana. Známe se od vidění. Kupoval arch brusného papíru o rozměrech 28 × 23 cm. Naklonil se ke mě a s tajuplným nádechem zašeptal, že ten s úplně nejmenším zrnem používá místo toaletního papíru. 

(Koukám na něj) Ne, není to šprým.  Je to ekologické a hlavně ekonomické. Neleze to do peněz! Šmirgl prý stačí dát na dvě tři noci za okno a co neodvane vítr nebo nevyzobou ptáci, to po pár dnech přijde k dočištění malým zubním kartáčkem. ,,Když manželka ještě žila, používal jsem ten její", šibalsky na mě mrkne.

Fronta se pomalu sune kupředu a děda mlsně zírá do výstřihu vychrtlé čtrnáctky. ,,To je ale kun*a, co?" zachroptí, až mu ujede pysk. Do obchodu vstoupí černoch. Děda zbystří. "Co ten tady dělá? Ten přišel s teplou frontou z Afriky nebo vodkaď?" ,,Poslyšte dědo a nebolí Vás z toho pr*el?", seberu odvahu k ráznému dotazu. ,,Hele a víš že ani ne?" Von děda je Pražák.   

Duše voličů Miloše Zemana jsou drsnější než kdejaký šmirgl papír. Jakýkoli náznak lidskosti je v jejich očích okamžitě považován za slabost. Omluva je neomluvitelná. Devět z deseti Zemanových voličů by podle průzkumu společnosti Meridián rádo strávilo dovolenou u moře. Osm z deseti na to nemá peníze nebo ochotu něco udělat  a každý devátý je starosta. 

Devět z deseti by svému prezidentovy neodpustilo úpřímnou veřejnou omluvu a to ani na televizi Barrandov. Obě skupiny "Kavárníků" (Já to nerad používám) a Mráčků (To naopak používám docela rád. Ano mráčci, jsem lehce pokrytecký havlotvor ;)),  mají něco společného. Obě skupiny totiž pálí svíčku pouze na jednom konci. Nehledejte v tom nic hlubokého. Inteligentní člověk ji prostě zapálí na obou stranách, aby dostal více světla. V obou táborech existují opičky. Jednodušší Baldové. Ti,  kteří si to udělají tak říkajíc "po svém." Čučkaři se jim pletou do života a říkají jim extremisté. Politici se jich bojí. Neradi totiž v případě hromadných neštěstí chodí před kameru s pokleslou hlavou, snažíce se vymáčnout slzou za každou cenu. Pláč nepřichází, proč taky? Za taková gesta přece není dostatečně placen a manželka čeká doma s večeří.   Pokladní se potí. Děda zírá na čtrnáctku. Čtrnáctka zírá na bouli černochových kalhot. Děda nasaje kemr a labužnicky si u toho pomlaskne. Suneme se dál pomalu kupředu, tam k těm světlým zítřkům.    A důchodci si dál škrábou své řitě.  *Společnost Meridián je fantazií autora 

Autor: Miroslav Semecký | sobota 21.9.2019 4:52 | karma článku: 11,95 | přečteno: 479x