Šíření poplašné vize. O co Putinovi skutečně jde a jak se s tím vypořádat

Snahou je vyvolat potravinou krizi v Africe a uvést do pohybu migrační vlnu do EU. To v Evropě vystřelí populistické politiky typu Okamura...

(..) Okamura, Le Pen a další. Turecký prezident, v té době již vítěz voleb, už nebude muset předstírat mírotvůrce a velkého bratra a otevře brány Tureckých uprchlických táborů. 

Obrovská masa lidí se vydá na pochod směr EU. Evropa odmítne Turecku za cokoliv platit. Řekne, že se nenechá vydírat. To bude ovšem teprve začátek. S mírou vzrůstající kriminality, páchaných především přicházejícími imigranty, kteří budou mít problém s jazykem (Neumíš česky? Nepracuješ), poroste nejistota. 

Lidé začnou mít strach a budou volit různá extremistická uskupení, žádající konec účasti republiky v NATO a EU. Vůdci těchto uskupení mají vazby na Rusko a je známo, že Rusko si své kamarády platí. Idea velkého Ruska se vždy Putinovi zamlouvala, tak proč nevytýčit hranice Ruska třeba kousek za Aší? 

Jak z toho ven

Co by měla Evropa udělat? 

• Zabezpečit dostatek jídla v zemích, které jsou v přímém ohrožení hladomorem

• Zpřísnit trestní sazby v případech vlastizrady a sabotáže

• Vyšetřující orgány by se měly zintenzivnit "zájem" o vůdce nacionalistických uskupení a jejich poradce (Nejedlý, Okamura..) a zkoumat, zda nejsou placeni z Ruska. 

• Následovat příklad Velké Británie, která posílá své uprchlíky na území Afriky (Možná je to trochu necitlivé, ale pokud jim nedokážete dát práci, neměli byste je potom nechat potulovat po evropských městech), a vyjednat podobnou dohodu s některou africkou zemí. Ano, s tou Afrikou, kde má stále větší hlas Čína. 

• Připravit se na to, že Edogan radikálně změní svou rétoriku směrem k Evropské unii poté, co vyhraje nadcházející volby. Pravděpodobně otevře stavidla Tureckých uprchlických táborů a způsobí EU (tedy i nám) malý bolehlav s dlouhodobými následky. Nezapomeňte, že Putin a Erdogan mohou být nejlepší přátelé, ač na venek působí zcela opačně. Pamatujete na šarvátky s duem Klaus-Zeman? Na první pohled rivalové, v zákulisí po vypnutí kamer, nejlepší kamarádi. 

Ve státě se samosprávou tvořenou výhradně dezoláty, žít nemohu

No a v krajním případě, pokud se předpověď naplní, hledat bydlení ve státě, který má k populistům daleko a kde demokracie skutečně funguje a kde jsou na ni lidé hrdí. Protože jak se zdá, pokud člověk dostane něco zadarmo (demokracii nevyjímaje), neváží si toho. Potom mají zkorumpovaní populisté volné ruce. 

Celé jsou to jedny velké šachy. Zda-li pak uhádnete, která země patřila k šachovým velmistrům? 

Pak jsme doma. Bingo! 

(Autor je zarytý sluníčkář a Havločlověk)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Semecký | úterý 1.11.2022 11:43 | karma článku: 19,38 | přečteno: 533x