Rychlokurz o Balkánu pro pana prezidenta Zemana.

Fakta která by měl člověk znát, předtím než se pustí do kritiky postoje prezidenta. Pokud vám bude někdo tvrdit jak je Srbsko skvělé tak si nejdříve přečtěte něco o realitě dnešního západního Balkánu. 

Dovolím si citovat pana Jakuba Jandu:

,,Pokud někdo budete vyprávět, jak je Srbsko skvělé a tak dále, tak si prosím nejdřív přečtete něco o realitě dnešního západního Balkánu.

Vynechme hrůzy devadesátých let a uvidíte, že Srbsko je dnes hlavní ruskou základnou v regionu a vykonává či umožňuje aktivity, které jsou v přímém rozporu se zájmy Česka a naší unijní politiky v regionu.

- na podzim 2016 byl ze Srbska řízen ozbrojený pokus o ruský vojenský puč a vraždu premiéra v Černé Hoře

- Srbsko dnes hostí ruskou zpravodajskou základnu pro balkánský region, kterou lživě skrývá jako humanitární centrum

- Srbsko dodnes hrdě cvičí společně s ruskou armádou a za nepřítele považuje NATO - tedy nás. Stačí si přečíst srbskou vládou fakticky řízená média

- srbská pravoslavná církev, plnohodnotně sloužící ruským geopolitickým zájmům, se snaží zastavovat euroatlantickou integraci Bosny, nebo dokonce našeho přímého spojence v rámci NATO - Černé Hory

- ze Srbska se řídí většina ruských geopolitických vlivových operací proti balkánským státům, které se snaží přibližovat se euroatlantické integraci

- Srbsko je (nejen životní úrovní svých obyvatel) takovým Běloruskem svého regionu - prostě ruský spojenec mentálně žijící ve vylhaných představách o domnělé vlastní důležitosti a velké alianci s Ruskem, zatímco generace mladých Srbů utíká na Západ a národní energetiku už prodali Rusku (konkrétně Gazpromu)

Takže pro ujasnění, na základě platných mezinárodních smluv můžeme konstatovat, že:

- Srbsko není spojencem ČR a ani se tam nesnaží chovat

- spojencem ČR v rámci NATO je například Černá Hora, jejíž bezpečnost Srbsko systematicky ohrožuje

- zájmem ČR je například stabilita Bosny, kterou Srbsko systematicky rozkládá a ničí

Proto snahy Miloše Zemana jako ruské loutky vnímejme přesně tak, čím jsou. Snahami ruské loutky pomoct ruským geopolitickým zájmům na Balkáně, v jasném rozporu se zájmy ČR."

Autor: Miroslav Semecký | středa 11.9.2019 14:36 | karma článku: 14,37 | přečteno: 305x