Polymory: Pac a pusu. Dávám sbohem uzavřeným vztahům

Moudrá sova by řekla: ,,Pokud ti to tak vyhovuje, fajn.“  Problém je v tom, že sova nikdy moudrá nebyla. Podle výzkumů vykazuje tento dravec pouze průměrnou inteligenci. 

Třicet devět let. Přesně tak dlouho žiju ve vztazích jako průměrná většina ostatních. Tak trochu podle šablony, kterou nastavila tato společnost. Cítím, že má naprostá duševní svoboda je v rozporu s loajálností, kterou mám v sobě (bohužel) pevně zakódovanou. Ve výsledku by se to dalo označit pojmem: Extrémně věrný sukničkář.

Oxymoron? No asi jo. Zkuste si představit život, který je jako jeden velký oxymoron. Žili byste ho snadno nebo by šlo o jedno velké utrpení? 

Mám v tom jasno a dávám sbohem uzavřeným vztahům. 

Od útlého věku mám, stejně jako vy, problém s vylučováním. Moment. Vy že žádný problém nemáte? Pokud používáte turecký záchod, tak následující řádky nejsou určené pro vás. My v Evropě máme naši toaletní mísu. Věděli jste, že pozice ve které vykonáváme potřebu, je pro tělo špatná a vede k tomu, že se nevyprázdníme kompletně? Vědí o tom výrobci toaletních mís? Na to vemte jed! I nadále nám své zdraví škodlivé produkty nabízejí. A my je kupujeme. Stejně tak jako přebíráme vzorce vztahů. Všichni to tak dělají. Do chvíle než si uvědomíte, že to, generacemi prověřené, může být i toxické. 

Návštěva kostela

Existuje věc která mě spolehlivě naštve při návštěvě některého z kostelů. Konkrétně jde o vyobrazení pupíků na malbách Adama a Evy. 

Adam pupík mít nemůže, protože říkají, že byl stvořen Bohem. Eva ač stvořena z Adamova žebra by ho teoreticky mít mohla. Znamenalo by to, že byla připnuta k Adamovi pupeční šňůrou. Trochu zvrácená představa která ale vysvětluje chování zlatokopek. 

Možná je to jen detail, ale jak máme věřit instituci (katolická církev) která po staletí své ovečky mystifikuje? Instituci která nechala nadobro zrušit kostelní toalety jen proto, aby se u nich nezhrocovala lůza. Jak se asi katolická církev dívá na polyamory vztahy? Příznivě? 

Kostely navštěvuji jako turista. Turistou jsem se cítil i v monogamních (uzavřených) vztazích. Teď je na čase, abych se vrátil z cest domů. Někdo si povolání turisty vybere a žije ho tak celý život. Pokud mu to tak vyhovuje, fajn. 

Já se vracím tam, kde jsem nikdy nebyl. (Vida, oxymoron). Tam kde ego, výčitky a touha druhého vlastnit (vy tomu říkáte- mít ho/jí jen pro sebe) neexistují.

Že mi to ale trvalo.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Semecký | středa 3.3.2021 14:36 | karma článku: 7,79 | přečteno: 439x