Nacházíte ve Španělsku? Používáte aplikaci Telegram? Zpozorněte!

Oblíbená komunikační aplikace ve Španělsku končí. Bude vypnuta (zablokován přístup) v řádu několika následujících hodin. Soudce Národního soudu Santiago Pedraz vydal rozhodnutí, ve kterém nařizuje mob..

Ve kterém nařizuje mobilním operátorům, zablokování aplikace Telegram. 

Narozdíl od České republiky je tato komunikační aplikace ve Španělsku velmi rozšířená a oblíbená. 

Podle dostupných údajů ji jen na území Španělska používá okolo 8,5 milionů uživatelů. 

Komunikační aplikace Telegram patří mezi takzvané bezpečné aplikace. Během jejího používání není možné fotit konverzaci (screenshot) a historii celého chatu může kdykoliv smazat kteréhokoliv z účastníků. 

Soudce své nařízení opírá o fakt, že by podle něj mělo docházet k porušování autorských práv, šíření dětské pornografie a v neposlední řadě též spolčení různých prazvláštních skupin, například s rasistickým podtextem. 

Aplikaci Telegram vytvořil ruský multimilionář Pável Dúrov . Firma má sídlo v Dubaji. Zakládá si na naprosté anonymitě svých uživatelů. Jejích služeb celosvětově využívá 900 milionů lidí. 

Zdroj: https://www.20minutos.es/noticia/5230059/0/juez-pedraz-da-tres-horas-las-operadoras-para-que-suspendan-telegram-espana/

https://www.google.com/amp/s/www.eldiario.es/politica/audiencia-nacional-ordena-bloquear-telegram-espana-forma-cautelar_1_11237362.amp.html

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Semecký | sobota 23.3.2024 17:51 | karma článku: 17,60 | přečteno: 604x