Čeká nás kritických 12 dní než "zabere" lockdown

Zřízení polní nemocnice v časech relativního klidu versus urgentní koupě přístroje, který sleduje hladinu kyslíku v krvi. Pěkně děkujeme

Budeme se teď pěkně potit. Díky tvrdému lockdownu to pro mnohé z nás nebude kvůli covidu, ale proto, že začneme vnímat krutou realitu televizních zpráv. Sanitky budou frčet směrem Deutschland s občany, o než se nedokázal postarat vlastní stát. V EU jsme partneři, ale spoléhat na to, že nám Německo pomůže v rámci solidarity? Kde je národní hrdost? 

Dříve se člověk styděl za nápisy: Češi nekraďte. Teď se může stydět za zbrklá a chaotická rozhodnutí krizového štábu této vlády. 

Jeden příklad za všechny: Zřízení vojenské nemocnice v Praze. V časech relativního klidu, kdy se ještě čísla obsazenosti JIP nepřibližovala kritickému bodu. Stačilo čekat a a místo do Německa zavolat vojákům. 

Kontrola našeho života zůstala v našich rukou. Pan Šmucler lidem radí - pořiďte si přístroj na měření kyslíku v krvi a pomoc volejte až pokud vaše hodnoty začnou být kritické.

Obklopil se premiér Babiš nulami? 

Nejsou snad Babišovi poradci sečtělí lidé? Nehovoří světovými jazyky aby dokázali pochopit smysl opatření ve světě a srozumitelně ho přetlumočit domácím ovečkám? 

Nebo nebylo v zájmu našeho premiéra věc řádně vysvětlit? 

Proč?

Samé otázky a první sanitka ve směru Deutschland už pomalu startuje a já se stydím

 

Čech mi právě ukradl dobré spaní na příštích dvanáct dní.

 

 

 

 

Autor: Miroslav Semecký | pátek 26.2.2021 11:40 | karma článku: 16,34 | přečteno: 793x