Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KM

Na spoření jsem skutečně expertem a tak nejen, že nakupuji výhradně ve slevových akcích, o nichž mám dokonalý přehled, ale dokonce jsem vymyslel i jisté HOF KNOF, a jsem tak dobrosrdečný, že čtenářům a diskutujícím jsem ochoten jej poskytnout.

Ovšem je třeba být flexibilní, přemýšlet, plánovat a počítat. Ale hlavně, JE NUTNÉ při nákupech PLATIT VÝHRADNĚ HOTOVOSTÍ !!!

a) Jistě jste si všimli, že většina zboží končí na XY,90 Kč a u kasy po zrušení haléřů vám koncovou cenu zaokrouhlí když je XY,01-XY,49 Kč dolů (v Lidlu dokonce ještě i XY,50 Kč) a vy tak de facto tyto drobné ušetříte. a zaplatíte méně, než je skutečná hodnota nakoupeného zboží.

b) A naopak pokud koncový součet činí XY,50-XY,99 Kč, pak vám placenou sumu pokladní, či pokladna zaokrouhlí nahoru a vy zaplatíte ve skutečnosti více, než je skutečná hodnota nákupu a tak máte ztrátu.

Proto vždy pečlivě plánuji, aby celkový nákup vycházel dle odst. a). A pokud plánuji větší nákup, pak vyrážíme s rodinou a nákup rozdělíme do více menších aby vycházely tyto menší nákupy opět v souladu s odst. a).

Podobně když nakupuji sám, tak jej opět takto rozdělím, ale aby to nevypadalo u kasy divně, tak pokladní upozorním tak hlasitě, aby to slyšeli a chápali i za mnou ve frontě stojící nakupující, a předešel jsem zbytečnému napadání a brblání z jejich strany, že nakupuji nejen pro sebe, ale i pro chorou sousedku, chromého souseda, staré příbuzné a podobně.

A věřte, že takto se nechá ušetřit zajímavá suma. A ještě je člověk uspokojen, že nebyl okraden, a v té souvislostí jej ještě u srdce zahřeje ten blažený pocit, že sám zaplatil méně než činí hodnota v nákupní tašce uloženého nakoupeného a odnášeného zboží.

A neboť si pečlivě vedu evidenci, tak vím jak zajímavou sumu jsem takto uspořil. A věřte, že pokud budete, jak již píši výše, přemýšlet, pečlivě plánovat a počítat, pak budete spokojeni, šťastni, ale hlavně bohatí podobně jako jsem já.

0 0
možnosti
KM

A pro ty méně chápavé čtenáře, kterých jak z mnoha zdejších diskusích vím, je tady poměrně, či ještě přesněji řečeno spíše mnohem a mnohem vice než nás inteligentních. Proto uvedu názorný příklad, který by snad mohl, až na pár opravdu tupých výjimek, pochopit skoro každý.

U nás v prodejně prodávají

1 rohlík za .............1,90 Kč a

1 housku za ..........2,50 Kč.

Což činí při nákupu 1. rohlíku a 1. housky celkovou cenu 4,40 Kč.

Ovšem pokud platím v hotovosti, jak důrazně doporučuji v předchozím příspěvku, tak po zaokrouhlení u kasy zaplatím pouhé 4,00 Kč a na tomto skutečně drobném nákupu jsem takto ušetřil 0,40 Kč, což činí rovnou 10% z celkové ceny.

A když nakupuji například na veekend větčí množství pečiva, tak pak odnesu tuto zakoupenou 1 housku a 1. rohlík na parkoviště a uložím do kufru auta. Poté se zase vrátím a koupím 1. housku a 1. rohlík a úspora se úměrně tomu zvyšuje.

A když se takto vrátím pro stejný nákup 5x, tak hned úspora činí dokonce v součtu 0,40 x 5 = rovných 2,-- Kč, což znamená, že jsem získal v konečném důsledku 1. rohlík ZCELA ZDARMA a navíc ještě jako BONUS jsem dokonce 0,10 Kč ušetřil !!!

A tak se ptám : "Kdo vám to dá???"

Prostě stačí přemýšlet a vždy člověk má šanci něco uspořit. A doufám, že tento názorný příklad byste snad téměř všichni pochopit mohli.

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 955x
Moje cesta k investování
------
Pasivní příjem jako cesta k finanční nezávislosti
------
BULIOS Black - recenze
------
Píšu své úvahy a pohledy na témata, která mě zajímají a věřím, že společně můžeme objevovat nové perspektivy a nacházet cestu k vyváženému a plnohodnotnému životu.
------
www.michalseidler.cz

 

 

Seznam rubrik