Žijeme opravdu v demokracii ??

Slovo demokracie se poslední dobou skloňuje na všechny směry. Ale je opravdu demoracie to co nám je tu prezentováno ? Demokracie je odvozeno od složení slov – Vláda lidu. Ale je vláda lidu vůbec reálně možná ? Lidé si myslí , že rozhodují a nevědomky jsou k rozhodnutím tlačeni, tudíž může být výsledek značně zkreslený .

Bohužel demokracii dnešní doby silně ovládá kapitál a lidé co mají možnosti a prostředky, dokáží téměř z nemožného udělat tvrdou realitu .

 A tak se stává , že to co třeba ani většina národa nechce a nepovažuje za správné se bez toho, aniž by se přihlédlo na jejich názor odsouhlasí a jede se podle toho jak rozhodne úzká skupina lidí.

 Je ale jasné , že pokud nebude prosperovat většinu občanů a pokud se budou dále rozevírat nůžky , bude se jen krize prohlubovat a dojde k celkovému úpadku ekonomiky a následně republiky jako takové .

 Je tohle co chceme ? Myslím si , že většina občanů této republiky by si přála pouze žít spokojený a důstojný život , což je jim díky hospodaření vedení tohoto státu ve značné míře znemožněno.

 Myslím si , že nastal čas začít se zajímat o to co se kolem nás děje, je třeba aby lidé byli více aktivní a ukázali co je to pravá podstata demokracie . Vláda často straší Řeckem ...ale to co je tady a to co bylo v Řecku se nedá srovnávat. A myslím si , že vláda si je toho moc dobře vědoma. Ale prostě se lépe manipuluje s lidmi co mají strach , než s těmi co si stojí za svým názorem , umí si udělat svůj obrázek a nenechají se jen tak mediálně oklamat .

 Nenechme si už dále lhát, ověřujme si fakta , buďme aktivní a dokažme , že se strašáků už nebojíme !

Autor: Kateřina Sedláčková Švecová | středa 13.6.2012 12:59 | karma článku: 24,97 | přečteno: 14422x