Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

carolusI

17. 6. 2012 18:13
Demokracie

je nedosažitelný ideál. Vždy bude rozhodování v rukou užší skupiny. Třeba jen proto, že je třeba rozhodovat o věci, které každý nerozumí.  Je ale třeba velmi pečlivě vybírat lidi, kteří nějakou rozhodovací pravomoc budou mít. Především to musí být lidé poctiví a chytří,  a nezatížení nějakou obskurní ideologií.  Dnešní způsoby výběru se ukazují jako špatné. K moci se dostávají především lháři a chamtivci. A tak v demokracii nežijeme a ani žít nebudeme.

Autorce  R^

0 0
možnosti
R

rudaz

17. 6. 2012 20:51
Re: Demokracie

Ano, jde nyní o oligarchii, z centra (Brusel)nám diktují málem, kdy máme jít spát. Zatím nařizují, že 2x ročně posouváme hodiny a nikdo neví proč, že?

To řekl kdo, že nebudeme žít v demokracii? Doufejme, že se dočkáme změn. Totiž:

„Počítám, že se začne budovat nový řád, který se stane pilířem díla věků. Myslím, že bude stavovský na ryze křesťanském základě. Každý obor bude mít své předáky, kteří nezklamou naši důvěru, a tak se za ně v budoucnu nebudeme muset stydět. Vznikne v Československu a bude základem díla věků pro celý svět. A postavíme také nové sídlo…“ » Paseka Jindřich, Svratouch.R^

0 0
možnosti
H

Halfunx

13. 6. 2012 13:43
Zvedněme hlavy a hrdě vpřed!!

Podobná hesla bych radši nevytahoval znovu na světlo. O demokracii a svobodě a vzájemném vztahu se dá filozofovat dlouho. Od monarchie přes totalitní vládu je díky revolucím a válkám moc vládnout rozmělňována mezi stále větší počet lidí (u socializmu aspoň naoko). Proč tedy nepokračovat, nevyužít možnosti pokroku v IT a neprosadit vliv lidu nad správou veřejných věcí. Postupně zavést přímou demokracií a začít dle vzoru Švýcarska či Islandu. Vývoj jde tímto směrem, jenže moc to je takový „milášek“, čím déle je někdo opájen mocí, tím víc je z něho Glum a už nevidí a neslyší nikoho okolo, jen na tu moc si nenechá šáhnout. A vědí dobře proč se brání. Jakmile vliv moci zmizí, vrhnou se na ně supy a v tu chvíli všichni vědí i to co bylo k snídani hned po sprchování dvakrát týdně.

0 0
možnosti

Ottis300

13. 6. 2012 14:21
Re: Zvedněme hlavy a hrdě vpřed!!

Správa lidu pomocí IT: jak by to vypadalo, si můžete udělat obrázek z diskuzí na blogu.

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe LLC

13. 6. 2012 13:40
Současný systém tzv. demokracie

umožňuje legitimizaci TRVALÉ vlády menšiny nad většinou. To se děje pomocí monopolu na informace a propagandu, kterou tato menšina ovládá. Kapitál zapojený do služeb propagandy současně aktivizuje vrstvu dealerů režimu, kterými jsou novináři, redaktoři a tzv. experti všeho druhu. Bude nutno eliminovat tuto skupinu parazitů, nejlépe trvalou generální stávkou a silovými diskusemi v ulicích.

0 0
možnosti
H

Halfunx

13. 6. 2012 13:49
Re: Současný systém tzv. demokracie

Tihle paraziti jsou (až na čestné vyjímky) prodejní. Jakmile ucítí obrat, změní směr a přicucnou se klidně jinam.

0 0
možnosti
W

Wesloun

13. 6. 2012 13:22
Ano

náš systém lze popsat jako zastupitelskou demokracii. Tedy ne vláda lidu, ale  (absolutní) vláda jimi volených zástupců. Koho si občané zvolí je závislé na objemu peněž investovaných do předvolebních kampaní. Nicméně to není ani jediný ani nejlepší způsob vládnutí. Naopak, zmocňujeme podprůměrné psychopaty aby rozhodovali o našich životech. Demokracie má poměrně dost zásadních problémů, v našich končinách hlavně problém všeobecného volebního práva.

K zamyšlení je též toto video : http://www.youtube.com/watch?v=p2jel7l6VWk

1 0
možnosti

Ondřej Šmída

13. 6. 2012 13:11
...

Demokracie může být účinná jedině za předpokladu, že její tři pilíře jsou zcela neúplatné a tato podmínka je již dávno zpochybněna. Další věc je, že demokracie neznamená svobodu. Svoboda je totiž hodnota a demokracie pouhý nástroj. Jenže i ten lze zneužít a většina může začít šikanovat menšinu, jako se tomu například pravděpodobně stane po dalších volbách, kdy většina sociálně slabých bude chtít převálcovat zbytek a vzít jim to "co jim právěm patří" odpovědí na Vaši otázku tedy je: Žijeme v obzvlášť uplatné demokracii, ale již dávno nežijeme ve svobodě.

1 0
možnosti
SA

Saltos Alim

13. 6. 2012 17:38
Re: ...

Jejej, pletete pojmy.

Já osobně cítím, že žiji ve svobodné zemi, mohu jet kamkoliv chci, říkat a psát či demonstrovat co chci, k volbám jít či nejít jak chci, pokud mám finanční prostředky mohu vložit kam chci atd., prostě svoboda omezená jen zákony a  mravy jako všude ve svobodném světě.

Nežiji však v plněhodnotné demokracii ale partajkracii  - když ve volbách do zákonodárného sboru musím /!/ volit kandidátku nebo kroužkovat jen z jedné partaje. Takto zvolení poslanci dělají co jim vedení partaje nalinýruje, ne podle jejich vlastního svědomí a vědomí. No a pak to tak vypadá včetně té úplatnosti a invalidního práva.   8-o

1 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2576x
Dobrý den
Moje jméno je Kateřina Sedláčková
Jelikož se jich delší dobu zajímám o politické dění v České Republice , ale i jinde po světě , ráda bych prostřednictvím tohoto blogu psala o situaci v České republice , alternativách a možnostech které by přispěly k celkové stabilitě a prosperitě tohoto státu .

Seznam rubrik