Dushu y tilo my polozhym za nashu svobodu

Po týdnech příprav dnes ráno Putinovo Rusko rozpoutalo otevřenou válku na Evropské půdě. Jeho vojenskou agresi vůči Ukrajině jednoznačně odsuzuji.

Žádné minulé křivdy, domnělé či skutečné, nemohou ospravedlnit svévolné napadení sousedního státu. Ukrajina a její obyvatelé bojující nyní za svou svobodnou budoucnost, která nebude řízena vůlí Kremlu, si zaslouží maximální možnou podporu, kterou od nás můžou dostat. Putinův režim se tímto krokem definitivně vyčlenil ze slušné mezinárodní společnosti a je třeba s ním podle toho začít jednat. Zároveň si musíme uvědomit, že Ukrajinou to nemusí skončit. Je proto nezbytné potvrdit a posílit naše obranné spojenectví v rámci NATO, a bezodkladně začít pracovat s faktem, že nepřátelská mocnost stojí na společné východní hranici.

Moje kolegyně programátorka Iulia z ruského Permu sedí v práci naproti mě. Upřímně se i docela bojím, jestli nějací přehnaně spravedliví z nás nezačnou rozdmýchávat nenávist a perzekuce vůči těmto obyčejným lidem, z nichž mnozí třeba i přímo před Putinem utekli, a kolik dalšího zbytečného zla z toho může být. Ale na druhou stranu nejde v tuhle chvíli stát úplně stranou a tvářit se, že se nás to netýká.

Teď je čas si vybírat. A já volím civilizovaný svobodný svět, přes všechny jeho nedokonalosti, proti kterým jsem se vždy ozýval a jistě budu i nadále ozývat.

Autor: Alois Sečkár | čtvrtek 24.2.2022 11:54 | karma článku: 15,75 | přečteno: 332x
  • Další články autora

Alois Sečkár

Kapitán Česko

15.1.2023 v 17:11 | Karma: 27,68

Alois Sečkár

Věřte nevěřte Vrběticím

18.4.2021 v 13:06 | Karma: 39,32