Co týden dal (2)

Je tu další díl souhrnu zpráv za uplynulý týden. Co zaujalo lidi v naší malé zemi? Co je spojilo a co naopak rozdělilo?

1. Prvni kolo voleb

Snad každý v České Republice to zaregistroval. První přímá volba prezidenta. Velká moc lidí? Sotva. Pouhá drobná změna ústavy, dost možná pouze pro umlčení obyvatelstva. Pokud potřebujete aspoň trochu uklidnit lidi, dejte jim nějakou pravomoc, která stejně nic nezmění. Tady to zafungovalo dobře. Lid je spokojen.

Uvidíme, jak se bude dařit dvěma postupujícím kandidátům v druhém kole, ačkoli je jedno, který z nich vyhraje. Jediný rozdíl je v tom, že ''kníže'' nemusí přežít celé období, kvůli věku.

Poznámka: účast přes 60% je krásná. Jen škoda,že třeba u voleb do krajských zastupitelstev se to blíží polovině. 

 

2. Sněhová kalamita

V některých městech, kde to není až tak obvyklé, napadli 3 cm (slovy: tři centimetry) sněhu a světe div se, ono to klouže. Řidiči bohužel nechápou a jezdí dál svým obvyklým letním tempem. To pak můžeme číst články typu ''hromadná nehoda a 2 mrtví''. Vtipné jsou ale stížnosti v místech, kde se nesmí solit. Štěrk je jim málo. Za mě osobně - lepší mít v kopci štěrk na sněhu, než tu rozmočenou sr*čku ze sněhu a soli. Na štěrku se kola ''chytnou'' a jede to taky dobře. Jenom to chce přizpůsobit jízdu. 

Poznámka: Silničáři, pokud vím, nezaspali. Bod pro ně. 

 

3. Čtenáři se dělí o peníze

Tento článek rozhodně stojí za přečtení : článek . Lidé ukázali, že i v době úspor umí být solidární. Palec nahoru pro ně. Doufejme, že podobných akcí s podobným výsledkem bude víc. 

 

4. Velký česnekový podvod

Tisíce Rumunů si nakoupilo česnek kvůli celonárodnímu boji s upíry. Ten však neúčinkoval. Odkud se česnek vzal? Bude někdo potrestát za smrt stovek důvěřivých Transylvánců, kteří obtěžkáni česněkovými věnci vyrazili do hor?

Ale teď vážně. Husarský kousek se povedl dvojici Britů. Do Švédska pašovali česnek, a obrali tak státní pokladnu o miliardy EUR. Uvidíme, jeslti na ně bude stačit mezinárodní zatykač. Pokud ano, mají smůlu. Pokud ne, najde se spousta dalších, co to zkusí. Zkuste i vy své česněkové štěstí v této loterii. 

Poznámka: Je někdo tak naivní a myslí si, že v naší zemi se to neděje?

 

Facebook stránka autora

Autor: Jan Schwarzbach | úterý 15.1.2013 20:54 | karma článku: 6,87 | přečteno: 366x
  • Další články autora

Jan Schwarzbach

Co týden dal (1)

6.1.2013 v 10:33 | Karma: 9,44

Jan Schwarzbach

To jsme to dopracovali

14.11.2012 v 18:20 | Karma: 21,83

Jan Schwarzbach

''Prasárna'' v podání ODS

9.11.2012 v 10:53 | Karma: 31,50