Už zase musíme objíždět obchody

Někdy mám pocit, že se vrací doba, kdy jsme obdivovali a záviděli „Západu“ plné obchody velkého sortimentu pěkného zboží.

nákupnet

Vnímám situace, kdy v obchodech není z čeho vybírat nebo nelze sehnat, co potřebuji.

Mnoho přátel už zase jezdí nakupovat mimo Prahu nebo dokonce mimo ČR, dováží si prací prášky z Německa, protože ty koupené zde jsou prý horší a hůře perou. Nevím, nemohu to posoudit, ale občas zjistím, že nějaká ta skvrna z oděvu po vyprání nezmizela, přestože z reklam známe, jak je to snadné.

 Postupem času stále častěji narážím na podobné situace a více vnímám nedostatky našeho trhu. Některé věci i předměty běžné potřeby lze sehnat až u sousedů.

Na zahraničních cestách jsem si také všiml, že stejná obchodní firma, která u nás podniká s potravinami, má například v Rakousku mnohem větší sortiment i kvalitu zboží v desetkrát menším obchodě, než máme v Praze.

Stejnou situaci lze zažít i s košilemi a kravatami, kdy v Praze i po návštěvě deseti obchodů je problém si vybrat, ale v Německu v malém krámku v boční uličce to je snadné. Jako by naše obchody měly jiné zboží a úzký sortiment.

Nedávno jsem kupoval elektroniku a až v pátém obchodu jsem pořídil. Některé maso není vždy k sehnání a zelenina s ovocem bývají zkažené.

Máte také takové zkušenosti a musíte objíždět obchody?

Vyšlo jako sloupek v pražské příloze MF DNES dne 2.9.2006.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Schwarz | pondělí 23.7.2007 17:46 | karma článku: 22,30 | přečteno: 1808x
  • Další články autora

Zdeněk Schwarz

Pražské špitály – 2. díl

1.3.2016 v 10:00 | Karma: 11,56

Zdeněk Schwarz

Málo lékařů – 2. díl

29.2.2016 v 9:00 | Karma: 13,98

Zdeněk Schwarz

Asiaté v Praze - 2. díl

27.2.2016 v 9:00 | Karma: 15,28