Nedostatek lékařů

Tento týden jsme zaznamenali informaci, že vinohradská nemocnice propustila již dvacet zaměstnanců a bude i nadále propouštět další, dokonce převážně lékaře.

zdravotnictvíweb

Celkem se má jednat asi o pětačtyřicet lidí. Je to zajímavé zjištění, protože poslední roky zaznamenáváme v českém zdravotnictví spíše pravý opak, to znamená, že je spíše nedostatek lékařů, protože hodně jich odešlo i stále odchází do zahraničí, nebo dokonce hledá uplatnění mimo obor.

Většina zdravotnických zařízení proto hledá nové lékaře všelijakým způsobem. Láká lékaře z Východu, takže zde máme převážně kolegy ze sousedního Slovenska, ale i z dalších zemí.

Stejně jako všechny české záchranky, tak i ta naše pražská trpí chronickým nedostatkem lékařů už od doby doktora Jandery v seriálu Sanitka.

Proto nejen kolegům z vinohradské nemocnice, ale i těm dalším, kteří budou muset opustit nemocniční budovy, nebo těm, co přemýšlejí, kde uplatnit své znalosti, dovednosti a praxi, nabízím možnost uplatnění u nás v pražské záchranné službě.

Vítáme i mladé kolegy, kteří nechtějí čekat, až budou pro nemocnici nadbyteční, nebo ty, které láká akutní medicína. Nikdo z lékařů splňujících naše kritéria se proto nemusí obávat, že by zůstal v evidenci na úřadu práce.

Může si být jist, že u nás bude mít práci a možnost i nadále pomáhat Pražanům.

Otištěno jako sloupek v MF Dnes dne 6.10.2007 v pražské příloze.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Schwarz | sobota 6.10.2007 18:50 | karma článku: 16,97 | přečteno: 2560x
  • Další články autora

Zdeněk Schwarz

Pražské špitály – 2. díl

1.3.2016 v 10:00 | Karma: 11,56

Zdeněk Schwarz

Málo lékařů – 2. díl

29.2.2016 v 9:00 | Karma: 13,98

Zdeněk Schwarz

Asiaté v Praze - 2. díl

27.2.2016 v 9:00 | Karma: 15,28