Konec prázdnin

A opět je zde konec letních prázdnin.

dopravní zácpyweb

Pro mnohé, zejména děti a mládež, to je smutné období. Pro jiné to znamená zlepšení fungování většiny služeb. Pro motoristy nejspíše nic, protože omezení uzavírek vystřídá nárůst dopravy.

Praha se docela vypořádala s problémy letních měsíců, jako jsou tropická vedra bez klimatizace, nárůst uzavírek, chaos a omezení v dopravě, nefungující instituce a úřady nebo velké množství turistů. Rychle jsme si přivykli částečně uvolněné Praze od dětí a studentů, kteří nás hned v pondělí zase zaplaví v MHD.

Stavební uzavírky se urychleně dokončují, aby město vůbec bylo schopno zvládnout každoroční zářijový nápor. Už se netěšíme na dny, kdy doprava bude zase horší, MHD přeplněná a fronty delší a pomalejší.

 Počasí sice ještě ukazuje svou lepší část, ale tak jako nám už ukázalo i své stinné stránky, tak se neúprosně blíží zimní období. Je zde už doba chladných rán a studených večerů, do práce chodíme nabalení a z práce ještě bez rukávů. Den se krátí a světlo stále více vytěsňuje tma.

Koncem prázdnin se vše zase vrátí do svých zajetých kolejí. Zmizí cedulky Dovolená a nebudeme narážet na nedostatky způsobené jejím čerpáním. Poslední prázdninový víkend doprovází zvýšený provoz na silnicích. Předpokládáme více tragických následků dopravních nehod.

Buďme opatrní.

Vyšlo jako sloupek sobotní pražské přílohy MF DNES dne 1.9.2007

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Schwarz | sobota 1.9.2007 15:39 | karma článku: 9,45 | přečteno: 1251x
  • Další články autora

Zdeněk Schwarz

Pražské špitály – 2. díl

1.3.2016 v 10:00 | Karma: 11,56

Zdeněk Schwarz

Málo lékařů – 2. díl

29.2.2016 v 9:00 | Karma: 13,98

Zdeněk Schwarz

Asiaté v Praze - 2. díl

27.2.2016 v 9:00 | Karma: 15,28