EU

Asi většina lidí zaznamenala názor, že zákonodárci nejsou zaměstnanci a proto si zaslouží příjem ze státní kasy ve výši 270 tisíc korun měsíčně. Dokonce jsme se dozvěděli, že tato výše příjmu není nová, protože se rovná jejich současnému platu.

životní úroveň v EUweb

No vida! To jsou věci. Máme to brát za výsměch nebo za nehoráznost? A nebo to je oprávněný požadavek?

 

Argument, že se tak vyrovnají platům EU, je hezký, ale určitě není oprávněný a reálný v současné době. Uvedená suma není na EU ani nijak významná.

 

Stejně tak by totiž mohli přijít s podobným požadavkem všichni ostatní lidé, a to nejen pracující. V mém oboru by to vypadalo např. tak, že lékař s kvalifikací v urgentní medicíně by za 24hod službu měl (stejně jako kolegové např. ve Francii nebo Anglii) 1500,-Euro (cca 43 500,-Kč). To by při objemu hodin, které v ČR minimálně měsíčně odslouží, znamenalo jeho měsíční plat kolem 350 000Kč!

 

Souhlasím! Také chci, aby lékaři urgentní medicíny měli takovéto platy a nemuseli za obživou i spravedlivým platem odcházet do zahraničí. Jistě bychom neměli problém s nedostatkem lékařů a ani bychom v takovém případě nemuseli tolik přesčasových hodin sloužit.

 

Musíme si však uvědomit, že stejně by musely vzrůst platy ve všech ostatních profesích, ale i důchody. Vše by následoval i růst cen a nákladů na živobytí. Otázkou zůstává, jak by výsledná změna dopadla a situace vypadala.

 

Jednoznačně by došlo k vyrovnání s ostatními členskými zeměmi EU a narovnání nerovného vztahu a postavení našich lidí.

 

Můžou proto naši volení zástupci začít pro nás tuto skutečnost tvořit a v EU požadovat. Jinak přechodem na Euro bude mnohaletý propad ještě větší, protože pouhý převod platů z Korun na Eura nestačí.

Současná výše našeho měsíčního platu totiž odpovídá té víkendové v EU.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Schwarz | čtvrtek 11.10.2007 22:56 | karma článku: 15,71 | přečteno: 2414x
  • Další články autora

Zdeněk Schwarz

Pražské špitály – 2. díl

1.3.2016 v 10:00 | Karma: 11,56

Zdeněk Schwarz

Málo lékařů – 2. díl

29.2.2016 v 9:00 | Karma: 13,98

Zdeněk Schwarz

Asiaté v Praze - 2. díl

27.2.2016 v 9:00 | Karma: 15,28