Co bude?

Asi i Vy jste zaznamenali růst cen a různé (informativní, výhružné či poplašné) zprávy o zdražování, růstu cen nebo stoupajících nákladech na život - nájemné, energie, pohonné hmoty atd. Také Vás zajímá, co bude?

zdraženíweb

Všude se musí šetřit, provádět úspory a zavádět úsporná opatření nebo utahovat opasky. Ze všech strany slyšíme jen o tom, že nejsou peníze na to či ono, prostě na všechno nebo-li na nic. Mzdy spíše po původní euforii stagnují nebo dokonce klesají, přestože odboráři požadují pravý opak a své požadavky ještě zvyšují.

Dnes jsme se dozvěděli, že máslo a mléčné výrobky zdraží o cca 100%. Ceny PHM stoupají zatím o malá procenta (deseti haléře), ale nároky na bydlení rostou skokem o stokoruny. Stejně tak ceny MHD půjdou nahoru a výrobci nebo dodavatelé už avízují zdražení.

Zdravotnická reforma se kvapem blíží a přinese mnohé nové a vyšší nároky na spoluúčast pacientů, takže nemocní to budou mít zase o něco těžší. 

Sociálně slabší nebudou mít už takovou podporu a musí počítat s výrazným zhoršením své situace. Stejně tak se rýsuje i problematika stárnoucí generace, která je masírována doporučením, aby se zajistila na stáří.

Ceny letí nahoru, úroky klesají, daně se změní... co ještě? 

Co udělá zatím na míle vzdálený přechod na Euro, můžeme zatím jen odhadovat, ale jisté je, že to bude opět ekonomicky náročné a ceny porostou. Opak může předpokládat jen naivka. 

Už víte, co bude?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Schwarz | čtvrtek 1.11.2007 23:04 | karma článku: 12,23 | přečteno: 1729x
  • Další články autora

Zdeněk Schwarz

Pražské špitály – 2. díl

1.3.2016 v 10:00 | Karma: 11,56

Zdeněk Schwarz

Málo lékařů – 2. díl

29.2.2016 v 9:00 | Karma: 13,98

Zdeněk Schwarz

Asiaté v Praze - 2. díl

27.2.2016 v 9:00 | Karma: 15,28