Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Blog.idnes restart

V květnu 2007 jsem vstoupil na tuto platformu jako aktivní bloger. Nikdy jsem nebyl psavec a literát, ale tehdy jsem byl osloven s prosbou, zda bych nepřispěl a nezačal psát blogy, které začínaly vstupovat do života internetu...

V květnu 2007 jsem vstoupil na tuto platformu jako aktivní bloger. Nikdy jsem nebyl psavec a literát, ale tehdy jsem byl osloven s prosbou, zda bych nepřispěl a nezačal psát blogy, které začínaly vstupovat do života internetu a médií. Psal jsem o různých problémech a tématech, ale nejvíce se věnoval zdravotnictví a záchrance nebo postřehům z metropole, které mě trápily nebo něčím zaujaly. Po vstupu do Senátu jsem přestal psát, protože jsem narážel na jakýsi druh konfliktu zájmů a kodex blogera. Dnes jsem již volný a nemám žádné limity nebo zákazy. Mohu psát o čemkoliv, jako každý bloger. Mám v plánu s odstupem času připomenout a okomentovat aktuálním pohledem na problém své jednotlivé blogy. Uplynulých 7-8 let života plného zkušeností, zážitků i zásadních změn jistě změnilo situaci v konkrétních případech stejně jako můj osobní názor. Od chvíle opuštění Senátu na podzim 2014 jsem měl chuť se sem vrátit. Přiznávám, že v té době jsem měl i více důvodů a hlavou se mi honilo několik zásadních témat. Přemýšlel jsem o tom, kterým začít. Po čase jsem si řekl, že některé informace z politiky a ze zkušeností uplynulých 6 let si raději ponechám pro sebe. A jak šel čas, můj vztek i špatná nálada chladly. Nové problémy a okolnosti sice vehnaly do mysli nové nápady a témata k psaní, ale také s ohledem na již zmíněný kodex jsem opět přibrzdil a nezačal psát. Dnes máme více než rok pryč a já opět cítím touhu začít psát. Pobídkou byl i můj kamarád z dětství, který je zde aktivní.  Dalším motivem je současná situace v Praze, ve zdravotnictví i v politice. Zkusím to a uvidíme. Jaké budou reakce, jak je budu vnímat a jestli budou nápady a pokvete inspirace. Uvítám i podněty čtenářů nebo jejich zájem o některé informace a témata. Nemám ale obavy, že by nebylo o čem psát. Stačí se jen rozhlédnout a vnímat.

Autor: Zdeněk Schwarz | sobota 20.2.2016 21:28 | karma článku: 14,62 | přečteno: 555x
  • Další články autora

Zdeněk Schwarz

Bouřka a blesky – pozor!

K létu kromě vedra patří také letní bouřky, které vznikají krom jiného přítomností veder a vlhkostí. Doprovází je nejen obrovské mraky, které zakryjí sluneční svit, ale i déšť či přímo průtrž mračen, vítr až vichr a blesky s hromy. Tato přírodní událost může být pro nás nebezpečná z několika ohledů a může přejít v krátkodobou katastrofu. Že se bouřka blíží poznáme na typických mracích, z předpovědi odborníků, ale i např. na chování zvířat, která se bojí, jsou neklidná, hledají úkryt a schovávají se.

31.7.2008 v 9:28 | Karma: 35,04 | Přečteno: 8182x | Diskuse| Osobní

Zdeněk Schwarz

Tropická vedra - zdraví.

Tento týden se konečně dostavilo opravdové léto a máme tropická vedra. Je to extrém, se kterým se musíme umět poprat a vyrovnat. Je zbytečné se divit, kritizovat nebo jakkoliv zoufat. Vedro nám vadí více v týdnu nebo-li v pracovní době a v práci, méně už ve volném čase a v přírodě nebo přímo u vody. Vždy ale vadí našemu organizmu a našemu zdraví. Co s tím?

30.7.2008 v 15:05 | Karma: 13,54 | Přečteno: 2870x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Schwarz

Eutanázie versus Hippokratova přísaha

V současné době máme k dispozici mnoho zajímavých témat, ke kterým je možné vyjádřit svůj názor. K některým jsem se už vyjádřil a jiná mě natolik nezajímají, že jsem si z nich vybral EUTANÁZII, o které se dnes budou v on-line rozhovoru přít dva kolegové. Někdy a někde jsem se už veřejně vyjádřil na podporu eutanázie, ale dnes se tomuto tématu budu věnovat více.

24.7.2008 v 8:37 | Karma: 26,95 | Přečteno: 5520x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Schwarz

Základy první pomoci pro motorkáře.

Nejčastějšími úrazy motorkářů jsou od základních maličkostí až po ta nejzávažnější následující zranění: ZhmožděninyPopáleninyOděrkyTržné, tržnězhmožděné a řezné rányZlomeniny – klíčních kostí, horních končetin, dolních končetin, pánve a páteřeÚrazy hlavy – otřesy mozku, krvácení do hlavy, poranění mozkové tkáně, zlomeniny lebky, čelistí, vyražené zubyAmputace končetinBezvědomíVnitřní zranění – poranění orgánů a krvácivé stavyOchrnutí po úrazu páteřePoškození mozku s poškozením osobnosti a intelektuSelhání orgánůSmrt

23.7.2008 v 12:28 | Karma: 23,72 | Přečteno: 4174x | Diskuse| Osobní

Zdeněk Schwarz

První pomoc pro motorkáře.

Poslední dny se média více věnují problematice motorkářů, zejména jejich zvýšené nehodovosti a následkům nehod, zvláště těm smrtelným. Motorkáři jsou pranýřováni a všichni na dvou kolech házeni do jednoho pytle jen kvůli několika hlupákům, kteří se předvádějí a riskují. Sám jsem na motorce v mládí jezdil. Mám kolem sebe hodně známých, kteří milují motorky a jízdu na nich. Rozumím jim a stejně jako oni nechápu tolik negativních reakcí. Když už máme tolik nehod a tolik smrtelných následků, tak bychom je měli spíše vyslyšet, pochopit a tolerovat. To samé chceme my od nich.

23.7.2008 v 11:07 | Karma: 24,56 | Přečteno: 3049x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16

Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau
Ärztin/Arzt für Innere Medizin

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau

nabízený plat: 172 000 - 273 000 Kč

  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2235x
bývalý ředitel a lékař Zdravotnické záchranné služby h.m. Prahy, bývalý nezávislý Senátor - volební obvod č.27, nyní koroner hl. m. Prahy