Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

BLÍZKÁ BUDOUCNOST

     "Neslyšíš ten zvonek?" Kčičí na mě manželka z koupelny.  "Slyším, samozřejmě že slyším!" Odpovídám trošku nevrle, zatímco se vyzbrojuji. "Tak to vyřiď! Já nemůžu! Jsem ještě svlečená!" Volá na mě zpátky. "Hned to bude lásko!" Přemýšlím, kdo to zase otravuje. Jestli stačí vzít do ruky jen baseballovou pálku, (pokud přišli krást děti, tak těm zatím stačí chvilku vyhrožovat). Ale taky to můžou být kšeftaři s energiemi.    

     Původně dobrý nápad s konkurencí a volným trhem se poněkud zvrhl. Pokud byl člověk nevyzbrojen a neukázal hned po otevření nějakou rychlopalnou zbraň, mohl si být jistý, že ho dobře oblečení a svalnatí mladíci donutí odejít k jejich distribuční společnosti.  Mít firmu na dodávku energie byl velice lukrativní kšeft a v pravdě nikdo nepočítal s tím, že od nich bude byť třeba jen jedna jediná domácnost, energii odebírat. Na to nebyli připraveni. Šlo jen o to, donutit co nejvíc lidí podepsat smlouvy. Vzhledem k tomu, že během několika dalších dní je ke ke stejnému kroku donutila i konkurence, stačilo pouze vybrat správní pokuty a nedodržení smlouvou stanovené lhůty. A to se dá říct, že "ENERGETISTI" patřili ještě k tem slušným. Mohli to být i magoři, jejichž firmy porádali prodejní párty. Bylo nemožné odříct a stejně nemožné bylo slíbit, nepřijít a nekoupit...Mohli jste se vsadit, že vám do několika dnů na dveře zaklepe soukromý exekutor. Obchodníci měli vlastní exekuční společnosti a střetem zájmů si už nikdo dlouho hlavu nelámal.  To co vás mohlo zachránit byla existence minimálně stejně pádného argumentu v ruce - to jest namířit na ně brokovnici.

     Ale moje zjištění, jakmile jsem pootevřel dveře a napnul se pojistný řetízek, bylo strašné. Za dveřmi stáli dva fanatici. Naškrobené košile, nažehlené kravaty a tmavé, bezvadně padnoucí obleky klasického anglického stylu. Člověk by si mohl myslet, že před ním stojí poměrně slušní kluci, ale opak  byl pravdou. Už nešlo o žádného boha, ani víru v něj. Stát se fanatikem bylo pro mladého člověka jen gesto. Jen trochu jiná forma extrémisnu. Nejen že se s nimi nedalo o ničem diskutovat, ale navíc vám během pečlivě připraveného výplachu mozku klidně vnutili bombu, nebo odpalovací zařízení schované v koránu či bilbli a vy jste s ním nic netuše vyhodili do povětří sousední nákupní centrum, sotva jste se ze zvědavosti rozhodli knihu prolistovat.

"Můj bůh je tady se mnou!" Zakřičel jsem na ně a dával si záležet, aby se v mých očích zažehl šílený plamínek. Abych vypadal minimálně stejně šíleně, jako oni dva.  Mezi řečí jsem si o břicho opřel pažbu  a pootevřenými dveřmi vysunul hlaveň a do toho vykřikoval to, co mě právě napadalo, něco ve smyslu "On je můj pastýř a svým hřmotným hlasem hlídá mou existenci, veškeré mé konání!" Utekli a já mohl klidně přibouchnout.    

     Jakmile jsem odložil pušku zpátky do trezoru, objevila se mezi dveřmi do kuchyně manželka. Pečlivě upravená, nalíčená i učesaná. Voněla příjemným parfémem a lehkost jejích letních řatů narušovala jenom poměrně velká kabelka masivním, zdobeným řetízkem z ušlechtilé oceli připnutá na zápěstí. Když si uvědomím, že ta kabelka měla uhlíkový korpus kombinovaný s kevlarovým vláknem, že se technologií podobala daleko víc vojenské přilbě, než módnímu doplňku, byla i docela elegantní. A velká být prostě musela. Kromě peněženky, dokladů a kapesníků se dovnitř musel vejít paralyzér, plynový obraný sprej, a alespoň jeden malý revolver i se zásobou střeliva. Slušelo jí to. Na můj vkus ji ty šaty dost odhalovaly. Ne že bych žárlil. Naopak! Měla krásnou postavu a líbili se mi všechny ty pohledy kolemjdoucích mužů sledujících ji s chlípnou mlsností. Ale když byla tolik odhalená, byla příliš zranitelná. Ano! Venku byl sice horký letní den, to je pravda. Jenže jak ochránit proti partičce s noži dvě nahé nohy, ruce i hluboký dekolt a krk? Ještěže i v jejích šatech, na břiše i zádech byl také vetkán kevlar. To mě trochu uklidňovalo. Já si vzal oblek, doplnil ho vestou s integrovanými podpaždními pouzdry. Konečně bylo možné uzamknout trezor. Vyšli jsme na chodbu. Pečlivě jsem naprogramoval alrm. Dával jsem si záležet. Rozhodně jsem nestál o to, aby mě v polovině divadelního představení tahala ven strážní služba jenom kvůli tomu, abych se dozvěděl jak vysokou pokutu zaplatím za planý výjezd. 

     Nadechl jsem se pořádně z hluboka a mohlo se jít. Škoda jen že už i do divadla musel občas člověk jít přes mrtvoly...

 

 

 

Autor: Richard Schotz | pondělí 6.5.2013 19:00 | karma článku: 11,94 | přečteno: 516x
  • Další články autora

Richard Schotz

Modifikace základního profilu

V dnešní lekci si nakreslíme modifikace základního profilu. Budou to velice jednoduché úpravy, ale výsledek bude stát za to. Stvoříme další tři profily, které můžeme bez jakékoliv úpravy použít od házedla, přes rekreačního větroně, motorového cvičného modelu, polomakety či modelu k nácviku akrobacie až po náročný termický větroň. Zatím záměrně vynechávám postup pro konstrukci souměrného profilu, protže si myslím, že na plnokrevného akrobata je zatím dost času. Takže s chutí do toho a půl je - však to znáte.

25.1.2014 v 12:30 | Karma: 8,18 | Přečteno: 292x | Diskuse| Hobby

Richard Schotz

Konstrukce profilu II.

Nyní opět ekvidistantou dopracujeme "síť". Tedy spodní vodorovnou čáru "odskočíme jedenkrát 5mm, podruhé 10mm a potřetí 15mm. První svislou čáru (zleva) odskočíme o 5mm.

20.1.2014 v 19:10 | Karma: 6,67 | Přečteno: 295x | Diskuse| Hobby

Richard Schotz

Konstrukce profilu I.

Otevřeme v programu "ProgeCad" náš uložený soubor "nastavení" a uložíme si jej pod názvem "Konstrukce profilu" Zkontrolujeme zda máme zapnuty všechny potřebné nástroje (E-snap; orto). V nastavení hladin zvolíme vrstvu "pomocná"

20.1.2014 v 16:02 | Karma: 5,48 | Přečteno: 315x | Diskuse| Hobby

Richard Schotz

Něco o vztlaku

Teď zkusím, (aby mozek příliš nezlenivěl) napsat něco o vztlaku a věcech s tím spojených. To by vám mohlo pomoci až se do toho svého letadla opravdu pustíte.

4.1.2014 v 15:55 | Karma: 11,36 | Přečteno: 1271x | Diskuse| Hobby

Richard Schotz

Hlavní ovládací prvky v Proge Cadu

Přesto, že můj letitý notebook už déle nesnesl mé uživatelské týrání a navždy mě opustil, spáchav sebevraždu dne 19.12.2013 a doma jiné PC nemám, dostal jsem se na chvilku do dílny a ve všem vánočním zmatku něco málo z nastavení CADu připravil. Potom rozepisuji další kapitolku o vztlaku a tak v kreslení profilu budeme pokračovat až po novém roce. Tedy až mi nastane normální pracovní režim a budu mít sice méně času, ale daleko lepší přístup k některému ze svých pracovních PC. Momentálně všechny popisy tvořím na sedmipalcovém tabletu PL. výroby s OS Android (včetně tohoto), za což si myslím zasloužím trochu tolerance. Předem za ní děkuji.

26.12.2013 v 9:40 | Karma: 5,50 | Přečteno: 211x | Diskuse| Hobby
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Čaputová pronesla poslední projev ve funkci, apelovala na sebevědomí a lidskost

14. června 2024  15:30,  aktualizováno  16:27

Zuzana Čaputová v pátek přednesla svůj poslední projev coby slovenská prezidentka. Následovat bude...

Dva velké požáry ve středních Čechách: hoří výrobna pyrotechniky i sklad

14. června 2024  15:28,  aktualizováno  16:18

Středočeští hasiči zasahují u dvou velkých požárů. V obci Praskolesy poblíž Hořovic na Berounsku...

Na Slovensku stíhají Češku. Viní ji, že zastřelila a rozporcovala medvědici

14. června 2024  16:06

Slovenská policie obvinila z trestných činů pytláctví a porušování ochrany rostlin a živočichů...

Jednat s Kyjevem budeme, až stáhne vojáky z východu země, podmínil Putin

14. června 2024  12:52,  aktualizováno  16:05

Ruský prezident Vladimir Putin označil stažení ukrajinských vojáků z východu Ukrajiny, které Rusko...

Realita práce s dětmi: Nikdy neuhádnete, co o svém povolání říká setra Lucia
Realita práce s dětmi: Nikdy neuhádnete, co o svém povolání říká setra Lucia

Dětská sestra a laktační poradkyně Lucia Berešová se pohybuje ve zdravotnictví již 19 let. Přestože se ke studiu střední zdravotnické školy dostala...

  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 576x
Myslím(že), tedy jsem.

Seznam rubrik