Manipulátorem snadno a rychle

Kdo z nás může říct, že nikdy nebyl nikým manipulován a nikdy nikým nemanipuloval? Už jako malinkatí človíčkové dokážeme manipulovat velikými dospěláky. Zrovna tak jako životem protřelí a zkušení lidé se lehce můžeme stát obětí manipulátora. Občas nevíme, jak z toho ven a někdy zase nevíme, jestli vůbec ven chceme. Jsem přesvědčená, že je to vždycky jen o nás.

Naposled jsem zmanipulovala samu sebe. Neuvěřitelně snadno jsem si podlehla. A také všem vánočním výprodejům. Najednou jsem zjistila, že NUTNĚ potřebuji nové džínsy. Byla to samozřejmě blbost. Ale ta myšlenka už se ve mě uhnízdila. S náručí plnou hadrů jsem obsadila kabinku a začal maraton. Zkoušela jsem si světlé, tmavé, mačkané, seprané, děravé, bokové, do pasu, na zip, na knoflíky, do gumy i elastické...byla jsem z toho převlékání celá říčná a pořád jsem žádné neměla. Byla jsem zklamaná, protože jsem si umanula, že bez nich prostě neodejdu. Odešla. Do jiného obchodu.

Zkoušecí maraton začal nanovo. Opět stejný scénář. Kalhoty mi byly buď malé, nebo velké. Nic mezi tím neexistovalo. Tím jsem se utvrdila v tom, že jsem ,,nějaká divná". Začalo mi z toho být smutno. Smutek se proměnil ve vztek. Měla jsem vztek na všechny džínsy a na všechny lednové výprodeje. Ale nejvíc jsem měla vztek sama na sebe a na svojí postavu.

Najednou jsem v kabince spatřila viset džínsy, které nikdo nevrátil na místo. Byly NÁDHERNÝ ...Co na tom, že byly tříčtvrteční, když já jsem chtěla dlouhé? A navíc -  ta ohromná sleva...!!! Zkoušela jsem se do nich narvat. Nenarvala. Šla jsem tedy hledat o číslo větší. Nenašla. Odjela jsem domů.

Oblíbené triky manipulátora jsou přesvědčit a zalichotit.

NĚCO mi říkalo: Proč sis je nevzala? Vždyť bys do nich zhubla. Jsi šikovná holka, to přeci dokážeš...(jak krásně se to poslouchalo )

A já jsem odpovídala: To je pravda. Proč bych do nich nemohla zhubnout?

To NĚCO pokračovalo: Do jara je času dost. Vždyť jsou to mizerný tři kila! Vrať se! Čekají tam na tebe. To nebyla náhoda, že je tam někdo zapomněl...

Já jsem odpověděla: No jasně. Nic se neděje náhodou. Kvůli mizernejm třem kilům tam ty krásný džínsy přeci nenechám.

Vrátila jsem se pro ně druhý den a byla jsem šťastná. Desetinná čárka na mé váze se od té doby ani nepohnula. Chodím se na ně dívat do skříně a pomalu přemýšlím, které ze svých kamarádek je na jaře nabídnu. Samozřejmě se slevou.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eva Schneiderová | neděle 30.1.2011 20:58 | karma článku: 16,35 | přečteno: 1470x
  • Další články autora

Eva Schneiderová

Houslista

9.4.2011 v 21:10 | Karma: 14,76

Eva Schneiderová

Poslední uzdravení

17.2.2011 v 20:11 | Karma: 20,51

Eva Schneiderová

Linka důvěry nanečisto

9.2.2011 v 11:04 | Karma: 16,58

Eva Schneiderová

Po stopách kocoura Mikeše

1.5.2010 v 0:09 | Karma: 8,61

Eva Schneiderová

Vesmírné auto

1.8.2009 v 14:35 | Karma: 16,81