S mladíkem v chatrči, Srí Lanka

Já bláhová pitomka! Jistě báječná masáž, pro mě  však hodinové trauma s otázkou,  zda odsud vyjdu zdravá a živá. Nic se nestalo, masáž byla prima, ale už nikdy více v chatrči! 

Kirinda

Míjíme nádherné jezero Yoda Wewa a přijíždíme do cíle cesty Kirindy. Úchvatné obrovské kameny lemující pobřeží a hukot divokého moře.Brzy se bude stmívat a tak zkoušíme nejaké ubytování. Všude je  plno a tak narychlo , smutní, že si nemůžeme Kirindu prohlédnout, volíme 13 km vzdálenou Bundalu. Asi jsme si nevybrali úplně správnou cestu. Jedeme kolem mokřadů, chvílemi džunglí  potkáváme několik domorodců a ti ukazují směr cesty. Neplánovaně, ale jsme opět v Kirindě! Už je téměř tma a tak vezmeme za vděk jakousi chatrčí v jinak pěkném resortu Temple Flower. Navíc nám slibují, že nám udělají k večeři čerstvé ryby a tak neváháme. 

Kirinda, Srí Lanka

Kouzelný Alladin

Jdeme ještě natěšeni rychle na blízkou pláž. Cestou potkáváme buvoly a  psi . Panorama s kameny jsou úchvatné, ale moře je opravdu divoké. Na koupání to rozhodně není! Honza chce vyzkoušet sílu moře, ale na pláži se objeví  kouzelný mužíček Alladin. Alladin, je ředitelem školy v Kirindě, je to malajský muslim . Koupání nám zakáže! Vezme nás pod svá křídla a vede nás asi 40m k vysoké skále, kde Honzovi dovolí smočit se po pás ve vodě. Vypráví o neukázněných turistech, kteří nerozvážnost koupání v divokých vlnách zaplatili životem , také o tsunami, která mu vzala několik přátel včetně bratra s celou rodinou.

Kirinda

S mladíkem v chatrči

Večeře je úžasná a já mám domluvenou po večeři ajuvérdskou masáž.  Z mladíka, který nás u večeře obsluhuje,  se   k mému údivu, vyklube i masér. Masáž provede v naší dost špinavé a chatrné chaloupce. To mě  tedy opravdu vyděsí a říkám,  že v žádném případě. No problem, bere olejíčky a já s přesvědčením, že jdeme do nějaké místnosti v resortu,  jdu za ním.

Já bláhová pitomka! Jsme na prašné cestě a zahýbáme  do  temného  dvora, kde na konci stojí  opuštěná chatrč. U chatrče stojí dva buvoli. Je ve mně dušička , to  se mi to asi zdá! Odemkne chatrč, kde jsou pouze dvě postele, žárovka a židle.  To si dělá srandu? Ptám se ho jestli to myslí vážně. Ano naprosto vážně,  je to jeho dům a zároveň místo, kde provádí masáže.Mám strach, nemám ani mobil a Honza netuší, kde jsem.

Jistě báječná masáž, pro mě  však hodinové trauma s otázkou,  zda odtud vyjdu zdravá a živá. Nic se nestalo, masáž byla prima, ale už nikdy více v chatrči! 

Noc komárů!

Honza už spí (naštěstí), musím se z toho nejdříve vzpamatovat. Noc je děsivá. Venku je ukrutný rámus a vzduch se nedá dýchat. Pryč s neprodyšnou moskytiérou a otvíráme okno a stříkáme na sebe repelenty. Já k ráno na chvíli usínám , ale Honza už nezamhouří oka.

Kirinda

Já se psů bojím!

Za 10 minut bude východ slunce. Rychle na sebe hodím šaty, beru foťák. U brány stojí velký vlčák.  Na psy už si trochu zvykám, ale přeci jenom tohle tele je vlčák a každý pes na téhle planetě ví, že se ho bojím. Psi mě mají rádi,neumím jejich vřelost opětovat. Majitel  resortu říká, že to není problém, že pes půjde se mnou a bude mě hlídat. No, tak to mě opravdu uklidnil. Já a pes na pláži!  Vidím, že mu svůj strach nevysvětlím, neodporuji a dělám, že jsem ok. Jestli mě sežere, tak s tím asi stejně nic neudělám.

já a František

Pes se ode mne nehne ani na krok. Říkám mu Františku. Přicházím na pláž, ranní světlo připravuje skvělou atmosféru. Jdeme kolem buvolů, všichni psi z okolí se k nám blíží, ale díky Františkovi mě neotravují. Pár lidí na pláži si myslí, že je to můj pes.  Za chvíli přichází i Honza a pes s námi absolvuje hodinovou ranní procházku po pláži v Kirindě.  V jednu chvíli, kdy je František asi 30m ode mne, vyrazí proti mě toulavý pes. František během vteřiny psa zažene. Vracíme se z nádherné ranní procházky. Františku děkuji za ochranu a skvělou společnost!

Kirinda

 

 

Autor: Jana Schlitzová | pondělí 28.12.2015 9:59 | karma článku: 17,19 | přečteno: 649x
  • Další články autora

Jana Schlitzová

Omikron s DOCTOREM

20.1.2022 v 20:13 | Karma: 14,75

Jana Schlitzová

Petřín - Láska je láska

5.4.2019 v 10:20 | Karma: 11,65

Jana Schlitzová

Ach, to jaro!

1.3.2019 v 11:50 | Karma: 11,70

Jana Schlitzová

Točník

22.2.2019 v 17:36 | Karma: 16,27

Jana Schlitzová

Niagáry

27.12.2018 v 19:46 | Karma: 15,30