Omikron s DOCTOREM

Pro upřesnění DOCTOR je náš pes a Omikron je nová varianta onemocnění COVID-19 , kterou jsme prodělaly v lednu 2022.

omikron se psem

Je začátek ledna 2022, plánujeme nějaké pěkné hory s Doctorem. 8. Ledna se v noci praštím do hlavy o kliku do spánku. Tak to budu asi praštěná, pane jo!

V izolaci s Doctorem

Rána je nateklá, ale jinak nic dramatického. O den později mě bolí celá levá půlka hlavy, krk a rameno. To je divné, dělám si doma antigenní test, ten je NEGATIVNÍ! Bolest se stupňuje a tak se vydám k lékaři. Mám vysoký tlak a posílají mě na rentgen hlavy. Výsledek bude až ráno, na pracovišti není odborný lékař.

Hlava bolí jako čert a krk a rameno taky. Lékařka mi dala nějaké prášky na bolest /Aulin/ a tak si na noc raději jeden dám. Ráno jsem malátná a unavená. Nezdá se mi to, dělám si znovu antigenní test. Jdu se psem na zahradu, je mi zima. Když se vrátím , mrknu na test. Cože? 2 čárky! Nějak tomu nevěřím a čekám až dorazí domů Sárka. Mami jsi POZITIVNÍ! A sakra!

Izolace s Dctorem

Volám do ordinace, kde mi sdělují, že rentgen hlavy je ok! Já jim oznamuji, že jsem pozitivní a mám COVID!

Dostávám doporučenku na PCR test, objednávám se hned. Zvláštní, já už si myslela několikrát, že mám covid a vždy to byl planý poplach, a teď ho MÁM OPRAVDU!.

V noci špatně spím, hlava třeští, bolí mě celá levá strana a bolí mě klouby jak při chřipce. Mám  zvýšenou teplotu a tlačí mě za očima. Není to ale nic dramatického. Sáře začíná být také mizerně, ta má rýmu a bolí ji v krku.

Pijeme litry bylinkového čaje se zázvorem, medem a citrónem.  Sára dělá ještě silný hovězí vývar a uvaří skvělou vietnamskou polévku PHO. Chvílemi je lépe a pak zase únava, zimnice. Sárka šla na PCR test bez doporučení, nechtěla na nic čekat, a je také POZITIVNÍ!

v izolaci

Zdá se, že i Doctor kýchá! Drží s námi basu a také dost spí. Cvílemi se zdají divoké sny. Doctor už je s námi třetí den doma a tak se balím do teplého a jdu s ním na chvíli do lesa, který máme za domem. Je štěstím bez sebe, lítá jak pominutej.

na výletě s Ajkou

Procházka mě úplně odrovnala a tak už nedokáži do večera vstát z gauče. Doctor naštěstí také ne. Sárce je hůře a tak jde brzy spát. Také tvrdě usínám, pak se vzbudím a nejde mi usnout. A to pořád dokola. Je další ráno /čtvrtý den/ je mi celkem dobře ža do chvíle než zakašlu. To je teda zvuk, zní to jak tuberáckej kašel. Bolí to , když zakašlu. Beru si něco na kašel a ležím. Dnes jde s Doctorem chvíli Sárka, i když jí je taky mizerně. Kašlu naštěstí jen v dlouhých intervalech, ztrácím hlas.

Doctor

Další den už nemáme sílu s Doctorem jít, obě ležíme. Sárka má pořádnou rýmu, ledové ruce, bolest hlavy a krku.

Já jsem unavená a když trovna nekašlu, tak je mi celkem dobře. Je pátek, Ajka s námi nebydlí a pokud jí nebude blbě, vezme si v sobotu na víkend Doctora!. Balíme mu věci, které dáme za dveře a Doctora vypouštíme na zahradu, kde si ho Ajka bere. V sobotu si dělají výlet do Jnizerských hor a další den jedou na návštěvu za Ziggym. Moc nám to pomohlo ty 2 dny, odpočívaly jsme a Doctor si to náramně užil! Přijel špinavej jako prase ! V pondělí ráno jsme ho musely vykoupat!

Je týden po mých prvních příznacích. Je mi lépe, ještě ne dobře. Sárka jde s Doctorem chvíli ven a pak zase ležíme. V úterý jdu ven já a mám pocit, že už bude dobře.

Doctor

Je 19.11. 2022 je mi už dobře, sem tam zakašlu, odpočívám, když to jde! Já včera ukončila izolaci a Sárka v pátek.

Dnes laboratoře zaznamenaly 32 175 nových případů. Přeji Vám všem ať to vše  překonáte s lehkým průběhem, jako my! Možná i díky neandrtálcům!

 

 

 

Autor: Jana Schlitzová | čtvrtek 20.1.2022 20:13 | karma článku: 14,75 | přečteno: 475x
  • Další články autora

Jana Schlitzová

Petřín - Láska je láska

5.4.2019 v 10:20 | Karma: 11,65

Jana Schlitzová

Ach, to jaro!

1.3.2019 v 11:50 | Karma: 11,70

Jana Schlitzová

Točník

22.2.2019 v 17:36 | Karma: 16,27

Jana Schlitzová

Niagáry

27.12.2018 v 19:46 | Karma: 15,30

Jana Schlitzová

Duha - Tetínské vyhlídky

31.10.2018 v 13:34 | Karma: 15,92