Kdy odmítnout nabídku

Mnozí z vás se setkávají s tím, že jim jejich známí, známí jejich známých nebo dokonce i cizí lidé nabízejí příležitost, jak si networkmarketingem vydělat. Na tom není nic špatného a tím, jak stále více lidí začíná chápat, že networkmarketing je obchodní model budoucnosti (kritiky prosím o to, aby použili google a našli si, které firmy jej zavádějí jako svou strategii), těchto nabídek přibývá.

Některé jsou seriozní, některé na hraně serioznosti a některé hodně za hranou. Ale tomu se v tomto článku věnovat nechci, protože to nezjistíte, pokud o dané příležitosti nevíte více. Máte tedy přijmout každou nabídku na prezentaci? Rozhodně ne. Ale taky je hned všechny neodmítat. Možná to máte nastaveno jinak, ale já osobně se držím několika pravidel, která, pokud nejsou dodržena, vedou k mému Ne

  1. Volající není ochoten mi říct, o jaký obor se jedná, mlží. Nechci, aby mi sděloval název firmy, ale v případě, že mi nechce říct nic, ztrácí mou důvěru. Nechci mrhat časem tím, že půjdu na schůzku např. o zdravé výživě, která mi nic neříká.
  2. O volajícím vím, že dělá každou chvíli nový byznys. Ten kdo skáče z  jedné obchodnípříležitosti do druhé, nebo jich dělá několik současně, se pro mne stává nedůvěryhodným. Je to hledač pokladu. A pokud mám s někým spolupracovat, musím v něj mít důvěru.
  3. 3.       Při prvotním telefonátu padne otázka, jestli chci vydělávat 100.000 Kč a víc. Tomuto říkám lákání na peníze. Ano, tyto peníze se v networkmarketingu dají vydělávat. Ale ne stabilně po pár měsících.
  4. 4.       Pokud mi někdo je ochotem zaplatit cestu na prezentaci. Proč? Dává mi tím najevo, že mi nechce dát šanci, ale potřebuje mne.
  5. 5.       Přemlouvá. Stejný důvod jako u bodu 4.

 

A kdo mne na schůzku spolehlivě dostane, i když nový byznys dělat nechci? Ten, kdo mi zavolá, zeptá se jestli mám čas a může mluvit, věcně a stručně popíše co mi nabízí a sám navrhne dva termíny, kdy se můžeme sejít.

http://2015.vesele.info

Autor: Milan Schaffer | úterý 30.7.2013 13:17 | karma článku: 10,99 | přečteno: 811x
  • Další články autora

Milan Schaffer

Proč jsme změnili obor

8.8.2018 v 11:01 | Karma: 4,93

Milan Schaffer

Zamyšlení před víkendem

27.9.2013 v 13:14 | Karma: 12,39