Buďte jako Forrest Gump

Znáte jistě všichni film o prostoduchém chlapci jménem Forrest Gump, naprostém outsiderovi.  Buďte jako on. Ne prostoduší, to po vás nechci. Nechci ani, abyste se stali outsidery. To opravdu ne. Ale jednejte jako on. 

Vybaví se vám scéna, kde už jako milionář sekal trávník na fotbalovém hřišti? Vzpomínáte si na to, jak mluví o tom, proč to dělá? „Protože mne to baví“, byla jeho odpověď. A to by mělo být cílem každého člověka, dělat jen to, co ho baví. Ne co musí dělat, aby vydělal peníze.

Co dělal Forrest Gump jinak, než většina lidí a dosáhl tak úspěchu, kterého většina lidí nedosáhne? Nepřemýšlel. Udělal to, co mu jiní řekli. Nechci po vás, abyste poslouchali každého, kdo po vás bude něco chtít. Ale pustili jste se do byznysu, ve kterém máte sponzora, mentora. Člověka, kterému důvěřujete, jinak byste se s ním do podnikání nepouštěli. Poslouchejte, co vám říká a pak to udělejte. Nehledejte si vlastní cestu. Váš sponzor ví, co máte v kterou chvíli udělat a v pravý čas vám to řekne. Vidí vždy o krok dál, než vidíte vy. Buďte vytrvalí jako Forrest Gump, když začal lovit krevety. Vzpomínáte si, jak dlouho se vracel po celém dni na moři bez úlovku? Nenechte se, stejně jako on, odradit tím, že se vám den, dva dny, týden, měsíc, nepodaří najít člověka, kterého zaujme příležitost, kterou mu nabídnete.  Stejně jako Forrest Gump se den za dnem vydávejte dělat svoji práci, a výsledek se dostaví. Byznys je běh na dlouhou trať a jen vytrvalí se stávají vítězi.

Vydělané peníze všechny neutraťte, ale investujte je. Dobrá investice po čase začne přinášet svoje ovoce. A nemyslím tím jen investice do finančních produktů nebo zlata. Investujte do sebe, svého vzdělávání a vztahů. Mnohonásobně se vám to vrátí. I Forrest Gump investoval do vztahů… Buďte jako on.

http://registrace.nolimit.cz

Autor: Milan Schaffer | pondělí 29.7.2013 7:29 | karma článku: 10,34 | přečteno: 477x
  • Další články autora

Milan Schaffer

Proč jsme změnili obor

8.8.2018 v 11:01 | Karma: 4,93

Milan Schaffer

Zamyšlení před víkendem

27.9.2013 v 13:14 | Karma: 12,39