Po-hádková dovolená

Nejenže se Klára jmenovala Hádková, ale aby úplně dostála svému příjmení, ráda se i hádala.

Sbaleno. Oddychla si stojící nad kufrem. Zavolala svého manžela, aby ji ho šel zvážit. “Co v tom máš proboha“ zalamentoval.

Klára na manžela hodila nepříjemný pohled a ještě nepříjemněji odpověděla. „Nic, skoro nic“.

Měla tam skoro všechno. Cítila se víc v pohodě, když měla plno věcí po ruce.  Co kdyby, některou z těch věcí, kterou často ani za celý pobyt nevyndala z kufru, potřebovala.

Mohli vyrazit. Autem na letiště a pak do Řecka. Už na letišti ji manžel začínal lézt na nervy. Funěl při odkládání kufrů na váhu, zvlášť toho jejího.“ Co u toho tak funíš“ vyhrkla ze sebe. Je nemožně nemožnej, zamumlala si pro sebe.

Další hádky na sebe nenechaly dlouho čekat. V letadle se roztahoval. Nemohl se pořádně nasoukat do sedadla. „ Máš zhubnout“ kroutila nevěřícně hlavou. „Jo a taky se zmenšit“ odsekl ji on.

Konečně přistáli. Nastoupili do autobusu. Cestou přes Heraklion manžel podotknul „ Tady je to ale hnusný“ Klára nevydržela. Co se mu tady nelíbí? Právě se chtěla napít minerálky, ale naštval ji svými výroky tak, že na něj část vody vychrstla.  Následoval příval jadrných slov z obou stran.

„Jak já s tebou vydržím“ kroutil hlavou nevěřícně manžel. „Těžko“ sám si i odpověděl.

A tak se jejich dvanáctidenní dovolená nesla v hádavém duchu. Nehádali se, jenom když usnuli nebo se neviděli. A to nebylo zas tak často.

Dokázali se pohádat i kvůli naprostým banalitám. Vajíčkům k snídani, větru, který foukal buď, hodně nebo naopak málo, klimatizaci na pokoji, vlnám, hudbě, výletům i toaletnímu papíru.

Dovolená utekla a oba hádavý nápor vydrželi, i když poslední dny už se značným vypětím všech sil Jejich vzájemné nenávistné pohledy nikoho nenechali na pochybách o jejich vzájemných „ sympatiích“

Někdy jejich hádky tak gradovaly, že bylo s podivem, že je nevykázali z hotelu.

Vyčerpaní, opálení dorazili domů.

Klára začala vybalovat svůj kufr, v němž polovina věcí byla netknuta. Usmívala se sama pro sebe. Tak a máme to tenhle rok šťastně zase za sebou!

„To byla ale po- hádková dovolená“ houkla na manžela.

„Co myslíš?“

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslava Šašková | středa 1.8.2012 18:35 | karma článku: 12,96 | přečteno: 993x