Odbory- negativní slovo ve slovníku

„ Milí“ odboráři, nechtěla jsem psát o stávce, kterou připravujete, protože blogů na toto téma bylo napsáno hodně. Chtěla jsem si jen skřípat zubama a nadávat. Ale…

To bych si nesměla přečíst větu, kterou vyslovil odborář Jindřich Hlas.

„ Jedním dnem nepříjemností zajistíme lidem lepší život“

Tak a to mě páni odboráři nadzvedlo ze židle, a musím reagovat.

Nemám nic proti demonstracím a vyslovováním vlastního názoru. Co mi vadí? Blokování dopravy a především silnic.

Jeden den v životě je například pro mě hodně.  Když mi ho udělá někdo jiný nepříjemným je to o to víc k vzteku. A to mi právě Vy odboráři chcete udělat.

Nevím, jak chcete zajistit lepší život těm, kteří v ten den nestihnou maturitu, zkoušku na vysoké škole nebo státnice. Zkazíte jim nejen jeden den, ale i dny, týdny, měsíce následující. Zkažené prázdniny a možná i celý budoucí život.

Nevím, jaký lepší život budou mít Ti, kteří díky Vám nestihnou dojet k lékaři na kontrolu, do nemocnice na operaci. Na následky ani nechci raději pomyslet.

Ti, kteří nepůjdou do zaměstnání, budou si muset vzít den dovolené, aniž by chtěli.

I Ti, kteří kvůli Vám nestihnou odletět nebo odjet na dovolenou, na kterou si šetřili a těšili se třeba celý rok.

Jaký je tedy ten lepší život, který slibujete? Řeknu Vám to. Žádný není. Nabízíte nám skrytě stres a komplikace, které všichni díky stávce zažijeme. O kterých ale už nemluvíte.

Vyslovením této věty děláte ze mě i z ostatních lidí blbce. Myslíte si, že Vám na to někdo skočí? Že snad naše inteligence je srovnatelná s inteligencí houpacího koně?  Myslíte. Vy si to totiž opravdu myslíte.

Fascinuje mě Vaše sobeckost, neomalenost. A co víc neokázalé vydírání a rozhodování za ostatní. Hazardování s lidskými životy i jejich budoucností.

Osobně se vůbec nechci přizpůsobovat Vašim nápadům. Nesouhlasím s nimi. Popravdě Vám ani nerozumím. A nepřeju si, abyste mi kazili den a omezovali mě i ostatní. Stresovali, vydírali, komplikovali…

Ale asi mi nic jiného bohužel nezbude, než v den stávky zůstat doma nebo emigrovat. Ta první možnost je reálnější.

A tak „milí“ odboráři, díky Vám jsem si slova odborář a odbory zařadila do slovníku negativních slov. Velmi negativních, od kterých se nedá čekat nic dobrého.

Autor: Miroslava Šašková | neděle 12.6.2011 7:45 | karma článku: 31,50 | přečteno: 1319x