Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TJ

třešeň japonská

12. 6. 2011 17:59
Nechtěla jste si přihřát 100x provařenou polívčičku,

ale když ona ta akční nabídka z Lídlu byla tak lákavá, viďte, paní Šašková. A co je laciné, to si vy zkrátka nedokážete odpustit. :-)

0 0
možnosti
G

Gašpo

12. 6. 2011 12:28
Konštruktívny zmysel tejto stávky neexistuje

to je rozumnému človeku jasné. Lenže v situácii kam spejeme može byť aj deštruktívny zmysel pozitívny.;-)

Odbory spolu s ľavicou dovedú túto zem podstatne rýchlejšie tam, kam neodvratne speje. Pseudopravica by agóniu dokázala len natiahnuť.

Ja myslím, že čím skorej príde šanca odraziť sa odo dna, tým to bude pre nás lepšie.

0 0
možnosti
K

kaktusak

12. 6. 2011 11:14
To víte, slušnými prostředky svá práva neprosadíte

Kapitalismus je džungle, kde přežijí jen ti nejsilnější.

0 0
možnosti
PK

pavel kula

12. 6. 2011 9:37
Naprostá pravda,

karma jako hrom.

0 0
možnosti
PR

Rusy

12. 6. 2011 9:10
Chápu vaše rozhořčení

Smutné je, že většina lidí se snadněji smíří s tím, že je vláda obere o tisíce a možná desetitisíce ročně, aby nevyschl zdroj peněz pro "privatizaci", než by pustili nějakou korunu na nápravu věcí, nedej bože sami něco pro lepší řešení udělali nebo strpěli, když se někdo jiný pro to snaží, byť ne úplně ne šťastnou formou, něco udělat. Přesně to je příčina, proč si vláda s národem dělá, co chce. Dokud si necháme dělat na hlavu a torpédovat snahy těch, kteří se něco snaží dělat, jen kvůli tomu, abychom jednou nemuseli jít 5 km pěšky a vstát o hodinu dřív, nic se nezměni.

0 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

12. 6. 2011 12:32
Re: Chápu vaše rozhořčení

Pane Rusý, nač ty Vaše stálé provokace? Vždyť Vy sám jste v balíku. Není to z nedostatku jiného vyžití ?Rv

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
PH

petrph

12. 6. 2011 8:57
Jestli se teď někomu snaží někdo znepříjemnit život

Tak je to vláda.Ano, na pondělí byly plánovány maturity, zkoušky,státnice, kontroly u lékařů, operace,mnozí plánovali cesty.

A ti rozumnější  vzali stávku na vědomí a přizpůsobili se. Buď organizovaně, ze strany institucí a nebo individuálně sami.Vyučování na některých školách bylo v pondělí zrušeno,zkoušky přeloženy na jiné termíny, lidé u lékařů přehlášeni na jindy, jejich operace přesunuty, to co měli někam jet si zajistili jinou (možná dražší a delší ) dopravu.A pak  vláda provedla fintu fň a v sobotu odpoledne stávku zakázala.Co dál? Odboráři se asi dohodnou,podřídí se soudu..Ale instituce ani jednotlivci už nestačí do pondělí oficiálně vykomunikovat změnu k původnímu stavu.Takže doprava sice pojede,ale prázdné budou školy, zkušební místnosti,ordinace, operační sály, i ty vlaky a busy budou poloprázdné. A stávka bude za pár dní stejně.Možná v těch nových přeložených termínech maturit, zkoušek, lékařských kontrol, operací.

Takhle jste to chtěli?

0 0
možnosti
T

Tojsmemy

12. 6. 2011 9:03
Re: Jestli se teď někomu snaží někdo znepříjemnit život

jako že jsme si přáli stávku odborářů a že jsme chtěli blokace v dopravě?

Jste to uchopil za špatný konec....

0 0
možnosti
T

Tojsmemy

12. 6. 2011 8:27
Jedním slovem Karma

naprostý souhlas ve všem R^

0 0
možnosti
VB

vlada511

12. 6. 2011 8:20
Jak chcete řešit rovnováhu ?

Kolik má být mzda zaměstnance ? Jaká je dolní hranice přežití ? Myslíte si, že lidí nemají právo do těchto věcí mluvit ? A myslíte si, že vláda těmto lidem naslouchá a respektuje jejich připomínky ? A kdyby stávka "nebolela" a byle jen lokální, že by si to potichu nevyřídila s těmi, co dělají problémy ?

Myslím naopak, že to je trh - velké firmy jako ČEZ si ceny (více méně) diktovat mohou,  zaměstnanci mají držet hubu a krok ? ČEZu vláda pozorně naslouchá, na zaměstnance z vysoka kašle.

 

0 0
možnosti
TJ

bodlinka

12. 6. 2011 8:51
Re: Jak chcete řešit rovnováhu ?

Ale na to přece nepotřebuju odbory. Byla jsem nespokojená s výší platů v mém předcházejícím zaměstnání, tak jsem dala výpověď a našla jsem si místo jinde, kde mi už jako nástupní plat dali víc. Nestálo mě to nic, e-maily jsou zadarmo... snad jen cestu na pohovor. Obešlo se to bez vlády i bez odborů. Nevím, proč by by měl nějaký odborářský boss kecat do života, a už vůbec nechápu, proč by mi měl bránit do té práce dojet.

0 0
možnosti
H

hafusak2

12. 6. 2011 8:09
Snažte se dohlédnout

dál nežli na konec svého nosánku a řada věcí Vám bude jasnějších.

0 0
možnosti
PK

pavel kula

12. 6. 2011 9:42
Re: Snažte se dohlédnout

a odboráři se dívají na konec století, přitom nedohlédli do pondělka;-D

0 0
možnosti
PN

pavel.n

12. 6. 2011 8:07
milá Miroslavo ........

víte co mě nadzvedává ze židle - když se lidé opírají o odboráře , jak dělají všechno špatně , mnohdy jsou označováni za povaleče , hovada ......

To si jako myslíte , že s touhle sebrankou gaunerů co nyní vládne téhle zemi něco pohne ??

Myslíte , že Kalousek s Neřádem pochopí , že lidi takové reformy nechtějí ......

Víte proč lidi nechtějí takové reformy - protože obyčejní lidé se jen dívají jak lítají stamilionové úplatky a neděje se nic - viz Řebíček , Vondra , Dalík , Topolánek , Parkanová .......

Když bylo na Václaváku 40tis lidí , tak je poslanci z ODS nazvali  : ,,lůza nám přijela do Prahy " - tohle si mohou dovolovat ???Všichni ví , že důchod v 70ti je nesmysl , všichni ví , že máme jedno z nejvyšších daňových zatížení v Evropě , máme nejdražší benzín ...atd a pořád je to málo !!!

0 0
možnosti