Máte za 5, pane primátore!

Oznámkujte primátora  aneb jak si vede po 100 dnech primátor města Liberce? Jakou známku si zaslouží?

S myšlenkou být učitelkou jsem koketovala jako malá dost dlouho. Nestala jsem se jí, ale i tak mě zaujal titulek v Mladé frontě. Oznámkujte  svého primátora.

Proč ne? Řekla jsem si. Zamyslela jsem se nad tím, co se v Liberci pod jeho vedením za 100 dní změnilo z toho, co sliboval. Bohužel mě nic nenapadá.

Všimla jsem si především jedné věci a to snahy dělat vše přesně obráceně než dělalo vedení předešlé. Že by hra na naschvály?

Do dnešního dne nebyl například zvolen tajemník a to jsem se několikrát setkala s inzeráty na jeho výběrová řízení. Že by se za tu dobu nenašla osoba, která by se na tuto funkci hodila? Nebo o místo tajemníka pod novým vedením nikdo nemá zájem?

Přitom jsem se dočetla, že na úřadě neustále přibývají lidé, u nichž nikdo neví, co tam dělají. A jak jsou placeni.

Také vedu v patrnosti, jak pan primátor sliboval vylepšení města novými lavičkami, zelení a parky.

Zatím, ale ve středu města obcházím park, kterému jsem dala příznačný název „ bezdíkovský“  Vzhledem k tomu, že na všech lavičkách se povalují bezdomovci, je nemožné si tam nejen sednout, ale i parkem projít. Neobsazují jenom lavičky, ale válí se po zemi všude okolo.

Rušit se bude i přestavba malebného náměstíčka v blízkosti středu města.  Tam právě měly také  být výše zmiňované lavičky a trocha zeleně.  Nebude. To už je jisté. Podobný osud už postihl  i úpravu  dalšího libereckého náměstí.

A tak mám pocit, že ze všech těch předvolebních slibů sešlo. Co naplat. Sliby chyby. A já opravdu nemám ráda lidi, kteří své sliby neplní a jen mluví.

A tak je o známce rozhodnuto. Ani jeho chování a sympatie mu známku nezlepší.

Je mi líto města, pro které je zatím změna  ve vedení  změnou k horšímu.

Takže dávám za pět. S mým nejlepším vědomím a svědomím.

Jak to bude dál se uvidí.

Tak mě ale napadá, ještě několik nedostatečných a panu primátorovi by hrozilo propadnutí.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslava Šašková | úterý 8.3.2011 7:25 | karma článku: 17,86 | přečteno: 2163x