Ranní ptáče dál doskáče…a sova při tom zdechne:-)

A když se v rodině sejdou dvě sovy a dvě ranní ptáčata, je potřeba hodně tolerance, nadhledu a ohleduplnost. Lehce se to říká, těžko realizuje.

  Já a moje mladší dcera jsme sovy jak vyšité. Ať je víkend nebo se musí vstávat do práce (do školy), scénář je stále stejný. Já nechodím spát většinou před 23 hodinou, občas přetáhnu i půlnoc (hlavně, když je na diskusích fajn zábava). Dcera málokdy usne před půl desátou, to už musí být jó unavená, aby zalehla například v osm večer. Tyto případy se ovšem stávají maximálně 3x do roka.

  Zato manžel a starší dcera jsou i o víkendu na nohou od sedmi ráno. Pro sovy to ovšem má své výhody. Než se vyhrabu z postele, je koupeno čerstvé pečivo a vyvenčen pes. Kdyby alespoň ráno nenadělali tolik rámusu, kdo má v tom rachotu spát?

  Během školního roku jsou ale kvůli našim nočním „směnám“ ráno problémy. Musím doslova vytáhnout z postele polomrtvé dítě, které přes ospalky ani netrefí na záchod. Vše je doplněno o zvukové efekty kňourání, naříkání a vyhrožování, že do školy nepůjde.

  Protože odcházím z bytu dříve než holky do školy, pro jistotu ještě 2x telefonuji domů, abych se ujistila, že mají našlápnuto do školy.

  Když jsem dřív dojížděla do práce, musela jsem vstávat v 5.15. Samo o sobě už je to strašné číslo, když ho člověk vidí napsané před sebou a nejhorší na tom bylo, že jsem to číslo byla nucena respektovat. Dnes už naštěstí vstávám v „lidových“ 7 hodin. Pořád je to brzy, ale zvykla jsem si.

Tak moc jsem se těšila na dovolenou, jak se konečně vyspím. A co myslíte, že se stalo? Jsem na nohou od sedmi hodin. Bydlíme přímo v centru, u křižovatky (navíc u hospody, to je také kapitola sama pro sebe, ale o tom možná příště). Žaluzie zatím nemáme a v tom vedru se jinak, než při otevřeném okně, spát nedá. Stačí jedna houkající sanitka a už nezaberu.

Někde jsem se dočetla, že dospělému člověku stačí na spánek pouhých 6 hodin. Obvyklých 8 hodin, o kterých si psalo vždycky, není prý zdravé. Tělu stačí 6 hodin spánku a basta. Říkali to prý američtí vědci, kteří nemají co na práci, tak stále zkoumají, a popírají léty ověřená fakta.

Já bych přeci jen zůstala u té osmičky. My sovy si rády přispíme, tak i osm hodin je směšně málo.

Co takhle prosadit v Zákoníku práce, že sovy můžou pracovat až od 10.00?:-)

 

 

Autor: Šárka Andrlová | středa 1.8.2012 8:49 | karma článku: 16,37 | přečteno: 1584x