Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

A tou je, a tou je, a tou je zanedbaný sex

Asi každý zná tento slavný song od neméně slavné skupiny Elán. Téměř každý si občas na tohle téma zavtipkuje. Někteří vypočítaví a omezení jedinci dokonce používají tohle nepříjemné téma k cílenému ponižování své oběti. Jak to ale s tím zanedbaným sexem doopravdy je?

Mohla bych začít opět zdravotnickou hantýrkou. Sex je jedna z mnoha bio-psycho-sociálních potřeb. Její neuspokojení pak logicky přináší frustraci. Až sem se zdá být úvaha že nemít pravidelný sex se stálým partnerem znamená být protivný celkem logická. Někdy ale dost zavádějící.

Upřímně, co stačí na uspokojení sexuální jakožto biologické potřeby? Ruka, nějaká ta pomůcka nebo návštěva diskotéky. Opět opakuji, jakožto biologické, ale budiž. Psychologická část už se může lišit. Pro někoho je to blízkost, pro druhého například potřeba výrazné emoce (že by proto ta oblíbenost usmiřování v posteli?).

Pozastavme se teď nad onou sociální součástí. Co asi znamená vychloubání některých chlapů tím jak obhospodařují milenku případně kolik sexuálních partnerek měli? No jistě, soutěživost, která je jim vlastní už od pravěku.  To jak ho budou z tohoto hlediska posuzovat ostatní pak představuje jisté měřítko atraktivity, přičemž nehraje roli jestli  ženy přitahuje peněženkou plnou Destinových a Masaryků, vzhledem nebo charismatem.  

Nějaká ta „chyba v Matrixu“ může samozřejmě nastat ve všech jmenovaných oblastech. Stačí užívat některé léky, zvlášť antihypertenziva, klesne v trubce rtuť a chudák muž ve středních letech se začne trápit. Stres působí čas od času snad na všechny a ten taky někdy dovede všechny myšlenky na sex pěkně zabít. V čem ale vidím nejzávažnější problém já?

Je veřejným tajemstvím, že se některé ženy skutečně uspokojí jen samy, dokonce si při sexu s partnerem můžou o orgasmu nechat jen zdát. OK, debatu na téma „ukažme si na něj“ si raději odpustím.  I sex bez orgasmu si pak spousta z nich dovede užít, ačkoliv by pro jiné něco takového znamenalo totální fiasko. Tím se dostáváme k jádru věci. Ano, i tady platí věta, která zrovna na tomto místě vyzní dost dvojsmyslně: „Jaký si to uděláš, takový to máš…“        

„Přitiskni se víc, neříkej vůbec nic, budem pomalu tančit…“ Tak schválně, kdo z vás pozná další moji oblíbenou písničku? Jo tančení, tak se tomu teď říká. A já si snad dovolím dodat: „Hlavně na nic nemysli, maximálně na něco co tě dostane do příjemného transu…“ Zanedbaný sex totiž mají ti, kteří se sami nesnášejí, neumějí si ho vychutnat a spojují si jeho nedostatek se svojí ošklivostí, protože mají nízké sebevědomí. Sami se tak byť někdy nevědomě ochuzují. Dostávají se tak do bludného kruhu, kde už nerozeznají příčinu od důsledku a tím spíš od sebe skutečné i potencionální partnery odhánějí.

Ano, tenhle článeček je pro vás, Tomáši, Aneto a oba Vojtové. Jistě, vy snad takovým nedostatkem netrpíte, ale… No však víte proč. A jéje, to jsem si asi trochu naběhla. Tak už jen popřeju, ať se vám nejen v posteli daří podle vašich představ.

Autor: Sandra Švorcová | sobota 9.7.2011 1:47 | karma článku: 12,60 | přečteno: 2306x
  • Další články autora

Sandra Švorcová

Bořiči mýtů, tentokrát na téma postižení

Kdo čeká dva zrzavé vousáče, kteří vyhazují do vzduchu auta a ničí figurínu, má smůlu. Dnes musíte vzít za vděk mou přítomností. Dnes zkusím vyvrátit domněnky, se kterými se potkávám snad každý den. Dokonce s nimi mám stejně jako oni 20 let zkušeností. Jste na ně zvědaví?

11.3.2013 v 0:13 | Karma: 7,31 | Přečteno: 685x | Diskuse| Ostatní

Sandra Švorcová

Svoboda pro celý zvěřinec

Kdo mě zná, ví, že jedno z mých triček zdobí nápis SVOBODA PRO KOZY. V současnosti ale mnozí tvrdí, že onu svobodu získala docela jiná rohatá zvířata. Moc často se nestává, abych uveřejnila dva politické články za sebou. Tentokrát jsem si však k obědu pustila něco co by jistě mnohé od jídla odradilo. Dnešní Otázky Václava Moravce se týkaly amnestie.

20.1.2013 v 14:39 | Karma: 9,77 | Přečteno: 568x | Diskuse| Ostatní

Sandra Švorcová

Když hlava státu, pak podle mě potetovaná

„Tak jsem si v sobotu ráno došla zavolit...“ Nějak podobně tu začíná v těchto dnech spousta příspěvků. Konstatováním, že kandidát, kterého jsem volil(a), neuspěl, pak pokračuje zhruba polovina. Například i ten můj. Faktem ale je, že jsem to čekala.

14.1.2013 v 22:54 | Karma: 15,95 | Přečteno: 958x | Diskuse| Ostatní

Sandra Švorcová

Duch Vánoc nezapomenutelných

Cože? Je teprve začátek listopadu a už s tím šílenstvím začínají i ve škole? Proč jsme museli jít do divadla zrovna na představení Vánoční koleda? Mimo to, ten film už jsem přece viděla v televizi. Záporného hrdinu, továrníka z počátku kapitalismu, přijdou navštívit tři duchové a on pak jako zázrakem začne slavit svátky spolu s lidmi. Jak prvoplánové! Stejně to za měsíc bude všechno při starém...

24.12.2012 v 14:48 | Karma: 9,61 | Přečteno: 775x | Diskuse| Ostatní

Sandra Švorcová

Lajkujeme laiky (zvlášť ty informované)

To jsem tak jednou měla v neděli čas pročítat co nám zase na internetu vykvetlo. Při této bohulibé činnosti jsem došla k článku, který se týká tématu pro mě stále aktuálního. Je zcela jedno, na kterých stránkách se objevil. Snad poprvé jsem ale měla možnost vidět v krystalicky čisté podobě problém, který se médii táhne jako červená nit.

9.12.2012 v 17:55 | Karma: 6,13 | Přečteno: 730x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....