Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FS

aroneček

2. 9. 2009 11:52
Kdo dělá ústavu a změny?

Pokud je mi známo,tak Ústavu,či její novely,nebo dodatky schvaluje 3/5 většina poslanců a senátorů a nikoliv Ústavní soud.Veškeré zákony tedy moc zákonodárná vytváří parlament a když jde o zákon ústavní,tak musí být ,jak jsem již podotkul tří pětinovou většinou obou komor Parlamentu ČR,což se stalo při hlasování o zkrácení doby tohoto parlamentu.Takže Ústavní soud je povinen řídit se tím nad čím se usnesla MOC ZÁKONODÁRNÁ .Nic víc,nic míň.Ústavní soud nevytváří zákony,ta má jen kontrolovat,zda jsou dodržován.

0 0
možnosti

Clara Shot

2. 9. 2009 11:55
Ten zákon je v rozporu se stávající ústavou a..

ústava změněna nebyla, takže zákon dodržen nebyl a ústavní soud se neozval.

Ani moc zákonodárná nemůže schvalovat zákony, které jsou v rozporu s jinými zákony, s tím, doufám, souhlasíte..?

0 0
možnosti
RK

Radek0075

2. 9. 2009 11:32
Marně přemýšlím které tvoje právo

poslanci porušili. To že se svobodně rozhodli jít do  p r d e l e  je snad to nejkrásnější co mohli pro národ udělat. Možná došlo k nějakému porušení ústavy, to nechť ústavní soud projedná a zhodnotí, rozhodně ale nedošlo k poškození nikoho, kromě příjmů Melčáka.

0 0
možnosti

Clara Shot

2. 9. 2009 11:52
Ta škoda spočívá především v tom,..

že byl schválen ústavní zákon, který nenacházel oporu ve stávající ústavě. Jediný legislativně správný způsob by byl změnit ty články ústavy tak, aby s nimi byl ten nový, jednorázový nebyl v rozporu. Jde tu především o principy.

0 0
možnosti
P

plexusbrachialis

2. 9. 2009 11:16
melcak

Byl ted y členem té samé sněmovny, která stejným zákonem, který teď Melčák napadnul, rozpustila sama sebe , aby mohly být volby v 98!!! Nemám dost času , abych projel archiv a vyhledal tam hlasovací listinu nicméně vezmete sázku proti mně , když budu tvrdit, že nejspíš TEHDY HLASOVAL PRO PŘIJETÍ tohoto zákona? Asi sotva.

0 0
možnosti