Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

repanak

12. 2. 2009 15:35
dobrý článek

zastánci teorií léčená chřipka trvá týden neléčená 7 dní zapomínají, že obnova rovnováhy může nastat při podstatně vyšší nezaměstnanosti i když vyšší produktivitě.

Co je větší nebo menší  zlo? Dnes mluvil Sedláček na Radiožurnálu velmi rozumně

- vždy to musí být mix včetně stimulace poptávky. I když dnes už dálnice či opravy silnic nezajišťují tisíce lidí s krumpáči a lopatami. Ale rozjet další potřebné výroby či služby - čili vynalézt něco jako jojo za krize ve 30. letech a tak spasit fabriku není jednoduché.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

12. 2. 2009 11:29
krizi

vyrobily především vlády, které ze strachu před malými problémy v určitém odvětví dělají "protikrizová" opatření, krerá jen pomáhají  bublinu dál nafukovat. Všechna ta "sociální" opatření a intervence ve prospěch jednou zaměstanosti, jindy průmyslu nebo zemědělství jen zabraňují korekcím a pomáhají udržovat výrobu zboží vlastně nepotřebného - až to nakonec praskne a je to krach jaksepatří. A propos, opravdu si myslíte, že developeři vyrobí byt bratru za půl milionu a potom jej prodávají za tři, takže je tu prostor pro masivní zlevňování? Jestli ne, tak by bylo třeba snížit nároky a bezpečnostní normy kladené na domy a byty, které by poté mohly být levnější. Není možné požadovat Rolls Royce za cenu Fabie.

0 0
možnosti
W

waits

12. 2. 2009 10:38
byty se dají vysvětlit..

No s těmi byty to je malinko zkreslené, bytů je dnes již spíše nadbytek, bohužel část nově postavených kapacit byla koupena a držena jako spekulativní investice (nemyslím to jako nadávku) a to dost často jednotlivci. Doporučuji pokud se chcete přesvědčit tak navštívit některý realitní server, nabídka bytů k pronájmu poptávku už  dnes silně převyšuje. Bohužel prozatím většina vlastníků zatím není nucena jít s požadovanou cenou pronájnů dolů  a tak je hladání rovnováhy na tomto trhu ještě před námi, nicméně ceny budou muset klesat...

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2062x
Žiji teď a tady v ČR. Žeru muziku, fotím pro radost a jsem založením optimista. Co se týče politiky, tak tam to neplatí. I když... Karta se snad začíná obracet! 

V diskuzích mám nickname vteck.