Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

roddie

26. 5. 2009 10:22
Je třeba rozlišovat

jedu v šalině, v kapse peněženku. Najednou se ke mně přitočí cikán (politicky rom, dle národnosti čech) a já se otočím tak, abych měl peněženku v bezpečí a dávám si na ni větší pozor. Proč se tak nechovám, když u mě stojí černoch, nebo vietnamec? To není rasismus, to je jen a pouze pragmatické chování založené na dlouholeté zkušenosti. Na znalostech, že extrémně menšinová populace tvoří ve vězeních extrémní většinu. Na vzpomínkách, jak za mladých let jsme si netroufli procházet parkem ani za dne, protože se tam toulaly hordy těchto občanů - zajímavé, že dnes volají něco o diskriminaci a jak se cítí ohroženi a dávno zapomněli, jak jsme se před dvaceti lety cítili my.

0 0
možnosti
C

CapoDiTuttiCapi

11. 6. 2009 10:35
agresivní kofoly se daj snadno zpacifikovat

to jak velké skupině se ještě postavit, záleži na velikosti

zásobníku, pokud požíváte bubínkáč, tak nanejvýš 3-4 kousky,

je třeba mít rezervu aspoň 2 kusů v komoře

z praxe ale vím že kofoly mají většinou nože, stačí vytáhnout kamarádku

a kofoly i v počtu větším než malém, vezmou roha (běží pro posilu). S primitivy se musí primitivními metódami, kterejm rozumí!

0 0
možnosti
PA

agu

26. 5. 2009 9:18
je jich jak safranu...

tech co si uvedomuji, ze politici neresi a nebudou resit dulezite problemy. ale trosku bych zkalil vas zapal. rasismus neni v cz problem. je to jen jeden z prostredku jak odpoutat pozornost od zminovanych vaznych problemu. kazda poulicni rvacka se hodi. daji se s ni naplnit noviny, ve kterych uz potom neni misto na upozornovani na dlouhodobe nereseni kuprikladu hroutici se ekonomiky...

0 0
možnosti

martin013

26. 5. 2009 7:50
Zápal

Prosím Vás, já Vám nechci nějak rušit ten zápal, který z článku vyzařuje, ale kde jste vzal, že jsme rasističtí jen proti jedné národnostní menšině? To možná znáte ze svého okolí, ale zkuste se zeptat některých zahraničních studentů.... A ještě něco. Vy OPRAVDU znáte podrobně situaci a pravidla ve vyplácení sociálních dávek? Nebo JEN papouškujete jakýsi obecný názor, že je některé skupiny zneužívají? V tom případě vemte jed na to, že zneužívání dávek není problém jen romské populace.

0 0
možnosti

vteck

26. 5. 2009 8:19
Re: Zápal

Můj zápal pramení z naprosté neznalosti problému a idealismu. Pracoval jsem pouze s několika málo národnostmi, a to s Filipínci, Angličany, černými Angličany, Indy, Portugalci a Íráčanem. Osobně jsem jsem se znal ještě s lidmi z mnoha jiných národností včetně muslimů. Špatnou zkušenost co se týče vztahů a pracovní morálky jsem neudělal žádnou. Ale dávám Vám za pravdu, že v Čechách žádného zahraničního studenta neznám. A také vím, že existují bílé rodiny, které také žijí z dávek, ale v procentuálním srovnání je jich zatím velmi málo.

0 0
možnosti
MK

MisakBobes

26. 5. 2009 0:39
Stačí změnit zákony

Stačí změnit zákony, tak aby se nedalo, tak jednoduše, zneužívat sociálních dávek - jak bílými, tak barevnými. Bohužel náš stát i celá EU jde směrem zcela opačným. Dávat těm, co nic nedělají. A kde na to vzít peníze? Zadlužením se a zvýšením daní poctivě pracujícím a firmám, které vytvářejí nová pracovní místa. Musí přece ještě něco zůstat do kapes zainteresovaným ve státních zakázkách. A tak to bohužel zůstane, protože lidé naslouchají slepě populistickým výrokům politických stran a zase je zvolí. A ti "vyvolení" sami sobě větev nepodřežou. Smutná to vyhlídka.

0 0
možnosti
MP

MirosPikos

25. 5. 2009 22:13
Nemůžeme být rasisti

Nemůžeme být rasisti, protože cikáni nejsou žádná rasa, ale pouze národnostní menšina. A jestli u nás někde je rasismus, pak je to spíš bílý rasismus vůči nám, diskriminace slušných občanů.

0 0
možnosti
J

jano.zincica

26. 5. 2009 9:43
Re: Nemůžeme být rasisti

cigáni sú etnikum, nie národnostná menšina

ja som za, aby sme toto etnikum nediskriminovali...zobrať dávky a umožniť pracovať:-)

0 0
možnosti
TC

tano.cariddi

25. 5. 2009 18:49
Dobrá rada

Nebrečte nad rozlitým mlékem. Volte Dělnickou nebo Národní stranu. Tak, jak to učiní všichni ostatní rasisti ;-)

0 0
možnosti
P

pepan53

25. 5. 2009 20:02
Re: Dobrá rada

moje dcera má za manžela černocha černého jako uhel, vůbec mi nevadí, stejně tak mi nevadí kupovat u našich vietnamských spoluobčanů zeleninu, o stánek dál DVD, ženě cigarety, pokecáme jak se na správného trafikanta sluší, večerka je taky obsazena milou ŤinŤin a pro tepláky chodím k číňanovi, vůbec tyto lidé mi nevadí, anebojím se, že mi večer přepadnou, u cikánů je tomu jinak, vadí mi, děkuji soudruhu Janečkovi - už vím koho budu volit DS!

0 0
možnosti
G

grandaunt

25. 5. 2009 16:19
Agenda EU

No, jde o to, že soužití s menšinami opravu ani podle Smlouvy o ES, ani podle Smlouvy o EU do agendy EU nepatří. Určitým způsobem se pouze prolíná se zákazem diskriminace a souvisejícími asntidiskriminačními směrnicemi, ale soužití s menšinami jako takové a jejich řešení prostě EU neřeší. Nebo jen akademicky.

Takže stavět na tom kampaň do EP by nebylo zcela fér.

0 0
možnosti
MS

kenzo

25. 5. 2009 16:27
Re: Agenda EU

Pokud EU bude mít společný azylový systém bude se tím muset i zabývat!

0 0
možnosti
MS

kenzo

25. 5. 2009 16:14
Ano, autor má pravdu!

Jenom se domnívám, že tato diskuze bude probíhat, neboť předvolební průzkumy na národních úrovních v mnoha státech Evropy stále více potvrzují nástup stran, které na tento problém poukazují!! To podle mého, povede ke stále většímu politickému tlaku i na samotnou EU!!

0 0
možnosti
CC

cekon

25. 5. 2009 16:03
Nejsme rasisti

to vím určitě. Jen ojediněle má u nás někdo něco proti lidem s jinou barvou pleti, původem, jazykem a pod.  To co lidi nazvedává je ŽIVOTNÍ styl. Cikáni se za staletí nezměnili, nic s nimi neudělali za Marie Terezie, první republiky, nic za komunismu a ni se s nimi neudělá nic teď. Jediná šance je vrátit jim jejich přirozené prostředí kočování...Evropa je veliká a na pár měsíců jejich přítomnost snese každé město no a pak je radní vyženou a oni zase pojedou dál ....to má nějaký smysl, všechno ostatní už bylo vyzkoušeno, bez výsledku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2062x
Žiji teď a tady v ČR. Žeru muziku, fotím pro radost a jsem založením optimista. Co se týče politiky, tak tam to neplatí. I když... Karta se snad začíná obracet! 

V diskuzích mám nickname vteck.