Já bych taky někam jel, pane komisaři

Dnes se moje lidská práva se zase rozrostla. Spíš jsem se o tom dnes dozvěděl. O tom, že internet je mým základním lidským právem, jsem už něco zaslechl. Ale že je to také dovolená? Hezký…

Eurokomisař Antonio Tajani prohlásil, že turismus a cestování je dnes právem. A chystá se přispívat chudým na dovolenou. Nutno říci, že nebude přispívat ze svého, ale z našich daní. Pan Dovolená chce zatím vozit lidi ze severu na jih z jihu na sever. (Nevím, proč ne z východu na západ a ze západu na východ?) A ještě jim to zaplatí. Pane Tajani, taky bych někam jel. Prosím, zaplaťte mi internet, ať si můžu na webu najít, kam pojedu a pak mi zaplaťte celý výlet. Ať se kulturně obohatím!

Já bohužel tak chudý nejsem. Jsem tak bohatý, že můžu zodpovědně přemýšlet o budoucnosti. Jsem tak bohatý, že jsem si mohl půjčit na koupi malého bytu a musím ho nyní (a dalších 15 let) splácet. Tudíž letos žádná dovolená na severu nebo na jihu. A příští roka asi taky ne.

Ale vlastně jo. Budu o dovolené jezdit ke švagrovi na baráku bourat a stavět. On bydlí na jihu, já na severu. Máme to k sobě asi 10 kilometrů, takže si také užuji cestování.

Pane Tajini, tak mi přispějte k té moji dovolené alespoň na basu piv. I „bohatým“ při zednické vyschne… Vždyť mám na to právo!!!

Autor: Jan Šafařík | středa 21.4.2010 15:55 | karma článku: 20,59 | přečteno: 793x
  • Další články autora

Jan Šafařík

Příležitost krize

12.4.2021 v 13:31 | Karma: 6,86

Jan Šafařík

Partner, který vás podpoří

26.9.2016 v 19:42 | Karma: 9,15