O Langrovi, fotbalu a všemurozumící ČSSD

Naše země je naprosto skvělá. Ňáký lesy nám zbyly, pivo máme taky dobrý a holky, Karle ...... Tak praví klasik. Já bych přidal jednu geniální českou vlastnost - schopnost zničit vše co je k něčemu dobré hned po zavedení.

Příkladem uveďme: poplatky - sotva se zavedly už je třeba je zrušit, radnice začne s exekucemi na dávky neplatičů - a ejhle Kocáb vyrazí bojovat proti diskriminaci. Ministr Langer zavede zákon, podle kterého již policie není povinna hlídat pořádek na stadionech. Tím jistě ušetří daňovým poplatníkům nemalé částky. V tu chvíli se ozve Bůh z Lidového domu ( rozuměj J.P.) a praví, že je všechno špatně. Bůh má patent na rozum a jeho stát - ve kterém naštěstí nežijeme ( zatím ) - má neomezený rozpočet. Policie se musí vrátit nejde to zvládat, agentury nejsou na boj s fanoušky připravené.

Ano, má částečně pravdu. Bohužel když se vrátí policie na stadiony chuligáni se taky nezmění. Pokud chce někdo jít na fotbal nebo jiný sport, jde tam proto, aby sledoval zápas. Když má jiný důvod, třeba dělat bordel tak tam nepatří tečka. Tedy fotbal bez fanoušků je krásná myšlenka. Pokud je totiž na ten fotbal nepustíme - tak mají několik možností = buď se budou dívat v televizi nebo půjdou do hospody a porvou se tam či se nestane vůbec nic a fanoušek ztratí o fotbal zájem. Fotbalové kluby ztratí sponzory a zkrachují čímž pádem bude eliminován i ten fanoušek, co chodí na zápasy do hospody. Bude po Baníku, bude po Spartě, po FC Brno i po Olomouci. Peníze sponzorů půjdou na bohulibější činnost třeba na sponzoring Bohovy volební kampaně. 

Při tomto scénáři utrpí jedině člověk, který ztratí v souvislosti s pádem fotbalové ligy práci a pochopitelně věrný a slušný fanoušek. Smůla. Pak se můžou tyto dvě skupiny spojit a jít nabančit těm hlupákům, kteří chodí na fotbal kvůli bojům. 

Ale nemyslím si, že by se tento scénář měl nějak extra plnit. I ten největší blbec si uvědomí, že pokud mu zakáží vstup na stadion neuvidí to kvůli čemu jel přes půl republiky - protože i ten největší rowdie se o fotbal zajímá aspoň trochu. Aspoň doufám. Dalším řešením by bylo kdyby si kluby najímaly policii jako "pořádkovou" službu. Ale cena takového zásahu by mohla mít pro kluby katastrofický rozměr, který si, jak řekl Bůh na tiskové konferenci, vzhledem k malému rozpočtu nemohou dovolit.

P.S.: Ať si pan Paroubek srovná rozpočet Sparty nebo Baníku s rozpočtem třeba Asociace českého snowboardingu a uvidí jaký je malý rozpočet. 

Autor: Robert Šafarčík | úterý 24.2.2009 13:06 | karma článku: 31,44 | přečteno: 1747x
  • Další články autora

Robert Šafarčík

Můj opožděný průjem

3.1.2013 v 12:04 | Karma: 13,23

Robert Šafarčík

Politická korektnost je blbost

20.10.2010 v 12:46 | Karma: 45,66

Robert Šafarčík

Kostka vs. obdélník

17.9.2010 v 10:52 | Karma: 14,17