Kostka vs. obdélník

Tak to se zas soudruzi v politice předvedli. Vláda nemá na dotaci na vědeckou knihovnu do Ostravy, která byla příslíbena už jejími předchůdci. No nic šetříme a kultura je první zbytnou věcí, kterou můžeme postrádat. Ale hlavně, že je na zbytečný stadion pro čutálisty.

Nechci tady plivat špínu na někoho, kdo za daný stav může jen částečně. Respektive jen šetří. Aby se děti měly lépe...... otázkou je jestli na správných místech. Tedy dále, soudruh Palas nám dotaci z EU rozfofřil na své debilní populistické předvolební nesmysly typu hrazení poplatků v nemocnicích a pokus o zeštíhlení rozpočtu na stavbu knihovny se jim též moc nepovedl. Je mi jasné, že záležitosti, jež tady srovnávám, jsou poněkud jiných úrovní, ale obě mají jednu významnou spojitost a tím je, bohužel neúspěšný kandidát na evropské město kultury, Ostrava ( no však se z toho neposerem ).

Knihovna je záležitostí, jak je patrné již z názvu, kraje. Stadion pro loosery ( sorry, ale to co předvádějí čutálisti Baníku a jiné čeké kluby není možné nazvat fotbalem, ani v případě naprosté neznalosti pojmu ) je záležitostí městskou, tedy ostravskou. Nebudu si tady hrát na fanouška fotbalu, opravdu jím nejsem a předpokládám, že ani nikdy nikdy nebudu. Né, že bych nebyl rád, když Baník někde vyhraje, ale mnohem radši sporty aktivně provozuju, než na ně tlemit. Korupce, neumětelství a výsměch lidem, kteří ho milují, to je z mého pohledu český fotbal. Když koukat na fotbal, tak jen když hraje Horní Dolní proti Vrchní Spodní a na živo. Ti lidi to totiž hrajou místy pro radost a je to i docela sranda, když se tatíci honí za kulatým nesmyslem.

Spíš než stadion bych tedy určitě využíval onu knihovnu, která je opravdu  nevyhovujících podmínkách. Čutálisti mají hromadu sponzorů, tak ať jim přispějou na stadiónek. Konec konců stadionů a sportovních zařízení je v Ostravě víc než dost ( což nám město připomělo v jakési kampaní na podporu sportu než začala kandidatura ). Další stadion je zbytečný. Návštěvnost je stejně mizivá a Baník evropské poháry stejně nikdy hrát, na úrovni, nebude.

Doufám, že soudruh Palas lapne zbytky rozumu do hrsti a někde ty prachy na stavbu sežene ( ty vole já sem, ale zasraný optimista ). Včera jsem slyšel vzletně řečnit jeho stranického kolegu primátora Kajnara( na zahajení výstavy D.Libeskinda v Domě umění ) o budoucnosti projektů, které byly představeny v rámci ostravské kandidatury. Bylo to hezké a doufám, že to vyjde tak jak říkal ( zas ten optimismus ). Ostrava by mohla taky něco přispět na tu knihovnu, třeba šoupnout zadara pozemek na stavbu - pokud už to neudělala, zas tak do toho nevidim. Jo a taky by se místo městského stadionu hodila i městská galerie, která mimochodem nechybí i mnohem menším městům a městečkům než je OV city.

Jestli sem nasral fanoušky Baníku, tak se neomlouvám, protože viděno z historického hlediska, o tom kdo hrál v sestavě Baníku v roce 2010 se v učebnicích asi nikdy nedočteme. Ale jinak Baník pičo.

 

Autor: Robert Šafarčík | pátek 17.9.2010 10:52 | karma článku: 14,17 | přečteno: 1162x
  • Další články autora

Robert Šafarčík

Můj opožděný průjem

3.1.2013 v 12:04 | Karma: 13,23

Robert Šafarčík

Politická korektnost je blbost

20.10.2010 v 12:46 | Karma: 45,66