Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vážení nepřátelé - bavme se spolu a buďme na sebe hodní!

Pánové - premiére ČR Andreji Babiši a prezidente ČR Miloši Zemane - i když jsem vás nevolil a dělal vše pro to, aby jste nebyli tím kým právě jste, dovolte mi vás slušně a věcně oslovit k současnému patovému stavu České Republiky!

ČESKÉ JARO 2018 nabírá demokraticky, společensky a kulturně na obrátkách k bodu zlomu, kdy bude snad sestavena Vláda České Republiky, která už konečně získá důvěru Parlamentu ČR ... a to (dle mého skromného názoru – TEDy #IMHO) ... pouze pokud se alespoň jeden z Vás vzdá své funkce. Docela dobře pochopím, že vaše okolí – ať nejbližší, tak velmi vzdálené – bude naléhat, abyste tento názor ignorovali, nebrali jej v potaz, natož vážně – vždyť je to – vzhledem k vašemu mandátu získanému demokraticky ve svobodných a nezmanipulovaných volbách – směšné a bezvýznamné.

Rád bych vám však připomněl jeden svůj bezvýznamný a skromný aktivistický dopis z 18.10.2009 – viz Nechte na hlavě pane premiére – který sice nevyvolal kloboukovou revoluci, ale snad nějakou měrou přispěl k ratifikaci Lisabonské smlouvy. Zařekl jsem se tenkrát, že se už budu raději věnovat rodině, živnosti, tvorbě apolitické a ryze umělecké. Člověk míní a čas mění – a asi bych měl připomenout jeden z Vašich převzatých bonmotů pane prezidente: „Jen idiot nemění své názory!“ – a tak i já jsem se od listopadu 2017 vrátil k politickému aktivismu, altruismu a tvorbě, jenž má za cíl z..vrátit vývoj společnosti, práva, politiky i ekonomiky před rok 1990 – o který se tak svým přístupem oba snažíte.

Jsem si vědom, že tento můj postoj je zatím asi stále menšinový – zvláště vzhledem k výsledku posledních voleb. Ovšem od ledna 2018 a po následných událostech, kdy se ve většině větších měst včetně hlavního města Prahy demonstruje za dodržování ústavních pořádků, obraně demokracie, ochraně médií veřejné služby a především proti jmenování trestně stíhané osoby premiérem, je velmi pravděpodobné – že tento postoj a politický názor již bude výrazně většinový.

Proto vás oba vyzývám – přestaňte ohrožovat svým jednáním, makáním a popopo-kroky vše – co podporují stovky tisíc signatářů Milionu chvilek pro demokracii, výzvy #VyjdiVen ze stávky studenstva, … a zkuste ve svém svědomí i blízkém okolí najít rozumné řešení nejen pro sestavení Vlády ČR, která bude mít evidentní šanci na získání podpory Parlamentu ČR, případně neprodlužujte tento stav tím, že vyhlásíte do konce května předčasné parlamentní volby, aby voliči měli šanci korigovat svou volbu demokraticky bez dalších demonstrací a občanských protestů.

Na podzim se konají řádné komunální volby a volby do třetiny Senátu, a to samozřejmě v zavedeném modelu dle metodik Českého statistického úřadu. Je velmi smutné, že se dosud nenašel nikdo, kdo by podal návrh, aby se tyto volby konaly podle návrhu pana Karla Janečka v systému DEMOKRACIE 2.1. Tento volební model je již ověřen v zahraničí a velká škoda, že dosud nebyla vůle jej prosadit alespoň pro komunální volby.

Proto si dovolím vyzvat – Vás pane prezidente Miloši Zemane – zda byste v případě Vašeho rozhodnutí o vyhlášení předčasných voleb, udělal vše pro to, aby se konaly v souběžném termínu komunálních voleb, ovšem podle modelu DEMOKRACIE 2.1 – a to ideálně elektronicky – třeba s využitím projektu MojeID. Mohla by se tím vyřešit většina kritických argumentů proti jakémukoliv modelu pro sečtení volebních výsledků, neboť by v jeden termín byla historická možnost posunout českou společnost v digitálním věku k občanskému sebevědomí.

Když už jste byl Znovuzvolen a máte tak silný mandát z přímé volby – využijte ho prosím ke skutečně státnickému kroku, a nenechte politické divadlo kolem sestavování Vlády ČR přerůst v tragikomedii s jakoukoliv podporou poslanců s extrémistickým a xenofobním myšlením a vyjadřováním.

Autor: Michal Sadílek | úterý 1.5.2018 16:16 | karma článku: 8,09 | přečteno: 408x
  • Další články autora

Michal Sadílek

Schola LUDUS - aneb Škola HROU

Dnes jsem se potkal se svými dcerami první školní den na jejich cestě za vz.děláním - tedy v jejich první školní den ve školním roce 2020/2021 - na První české gymnázium v Karlových Varech a Základní školu Jana Amose Komenského.

1.9.2020 v 19:00 | Karma: 8,17 | Přečteno: 537x | Diskuse| Společnost

Michal Sadílek

Co nás nezabije, to nás posílí – aneb litanie o imunitě a STÁVCE

Berte prosím tento text jako test – test vaší inteligence, pozornosti, trpělivosti, lidskosti a především svědomí. Kdo dočte a zamyslí se se mnou mezi řádky nad stavem naší společnosti, politiky, imunity či stávky – je občanem.

28.8.2020 v 20:40 | Karma: 11,27 | Přečteno: 448x | Diskuse| Politika

Michal Sadílek

21.SRPEN v Karlových Varech

Po týdnu se vracím k události a akci, která nejen mě a pár aktivních občanů přivedla na veřejné shromáždění k 52.výročí okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy, ale především vyvrcholila společným dopisem určeným Putinovi.

28.8.2020 v 16:50 | Karma: 13,61 | Přečteno: 304x | Diskuse| Občanské aktivity

Michal Sadílek

STÁVKUjme na den dětí, pro jejich SVOBODU

Někdy je dobré se po delší době vrátit k tématu "po.vinného rouš.kování" a podle statistik porovnávat, argumentovat a faulovat nejen ve veřejném prostoru, ale v soukromí svého přesvědčení či názoru.

19.5.2020 v 22:40 | Karma: 8,13 | Přečteno: 276x | Diskuse| Politika

Michal Sadílek

#TOTALITA2020 je možná šance

Možná, že se mýlím - tuhle píseň Jaromíra Nohavici hraji často, všude a veřejně - protože je čistá, jasná, krásná a je v ní tolik radosti, že mi pomáhá zahojit rány, na které žádná psychoterapie neplatí.

9.5.2020 v 11:00 | Karma: 6,31 | Přečteno: 497x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Opilý řidič kličkoval Brandýsem. Čtyři tisíce pro každého, uplácel pak policisty

30. dubna 2024  17:03

V druhé polovině dubna zastavila policejní hlídka kličkující a pomalu jedoucí auto. Cizinec, který...

Došla na Majálesu voda? Odmítáme to, říká pořadatel. GIBS prověřuje zásah

30. dubna 2024  13:56,  aktualizováno  16:57

Na sobotním festivalu Majáles v pražských Letňanech nebyl problém pouze s vracením peněz za zálohy...

Masivní sucho je zpět, hrozí požár jako v Českém Švýcarsku, říká klimatolog

30. dubna 2024  16:53

Podcast V den pálení čarodějnic Český hydrometeorologický ústav varuje před vysokým rizikem šíření požárů,...

Česko nakoupí šest vrtulníků pro hašení požárů, pomohou i jinde v Unii

30. dubna 2024  16:51

Česko chce do roku 2030 nakoupit šest vrtulníků pro hašení lesních požárů. Jejich cena by byla do...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 511x
www.qparty.cz / www.idworld.cz

Seznam rubrik