Je sebekázeň důležitá?

Sebekázeň, disciplína, sebekontrola, vůle, pojmenujte si tuto vlastnost, jak se Vám líbí. Jestliže chcete v životě dosáhnout úspěchu, musíte mít sebekázeň. Dodržování sebekázně, vidíte u vrcholových sportovců. Sportovec, který chce být nejlepší na světě, podřídí vše tréninkovému plánu. Pokud sebekázeň a disciplínu neuznává, budou mít úspěch jiní sportovci.

Je to tvrdé, ale jinak úspěchu nedosáhnete. Jak chcete bez tréninku, uběhnout maratón? Jak se chcete naučit plavat, když neskočíte do bazénu? Jak se naučíte prodávat, když nenavštívíte zákazníka?

Často dostávám dotazy typu: "Jak poznám, že se hodím na práci obchodního zástupce? Můžu tuto práci vykonávat, když umím komunikovat s lidmi? Chci tuto práci dělat, ale nevím, jestli na to mám?"

Na tyto dotazy dostanete odpověď jedině, když začnete tuto práci vykonávat.

Určité dispozice, pro vykonávání práce obchodního zástupce potřebujete.

Do čela pomyslného žebříčku dávám sebekázeň a sebevzdělávání. Další důležitou vlastností je empatie, vcítění se do pocitu jiného člověka.

Pracovali jste na něčem, i když se Vám nechtělo? Raději byste práci odložili na jindy? Překonali jste sami sebe a šli práci udělat, abyste stihli termín? Jestliže donutíte sami sebe k akci, i když se Vám nechce, máte v sobě určitou dávku sebekázně.

Zajímají Vás nové a nové věci? Chcete přijít věcem na kloub? Pracujete na sobě, abyste byli lepší? Musíte jít stále dopředu? Přesně takový přístup k informacím potřebujete. S rychlým vývojem dalších technologií, se stále učíte novým věcem. Zákazník vyžaduje stále více informací. Učíte se za "pochodu" podle vývoje trhu.

Dovedete se vcítit do pocitů druhého? Napadne Vás, co potřebuje někdo jiný? Tušíte, co po Vás bude dotyčný chtít, dřív než Vás o to požádá? Běžně Vás napadají věci, jak druhým pomoci, aniž by si o pomoc řekli? V obchodě je empatie důležitou vlastností, čím víc se umíte vcítit do potřeb zákazníka, tím lépe vyřešíte jeho problémy.

Máte výše zmiňované předpoklady? Chcete být úspěšný obchodní zástupce,? Záleží jenom na Vás, jak se zachováte. Osvojte si obchodní dovednosti, které potřebujete pro práci obchodního zástupce.

 

Autor: Ivana Sáčková | středa 15.2.2012 17:48 | karma článku: 8,93 | přečteno: 846x
  • Další články autora

Ivana Sáčková

Obchodníci nebo hyeny?

12.8.2012 v 11:22 | Karma: 22,36

Ivana Sáčková

Patříte mezi ty, co kradou?

17.6.2012 v 11:00 | Karma: 13,30