Znásilnění jako odkaz Rudé armády

To, co páchá ruská armáda na Ukrajině, se v kontextu demokratického zřízení považuje za genocidu a útlak civilistů. Z pohledu Rusů to je, ale přirozený vývoj situace.    

 

"Slavný" ruský spisovatel a novinář Ilja Grigorjevič Erenburg (proslul mimo jiné větou: Zabíjejte Němce! Pokud nezabiješ Němce, Němec zabije tebe.“) doslova vyzýval ve svých článcích k násilí na všech Němcích, jako akt odplaty za útok na matičku Rus. Jeho články doslova legalizovali násilí na civilistech. Ruští vojáci se "činili". Jen v Německu bylo podle odhadů znásilněno přes 3 milióny žen. Ke stejným zvěrstvům docházelo i u nás i v jiných osvobozených zemích. Kam vkročila noha ruského vojáka, tak se zabíjelo, drancovalo a znásilňovalo. Co na to Stalin? Liknavě se tomu smál s tím, že jeho vojáci si to zaslouží. Jak je vidět, historie se nemění a ruský voják si to "zaslouží."

 

Ruské pojetí "denacifikace" Ukrajiny je přesně tím, co jsme viděli za Druhé světové války. Ruská propaganda bude vždy tvrdit, že přišla pomáhat, ale v praxi její tažení spíše evokuje vpád tatarských hord do Evropy. Ruská tradice nebo snaha o pokoření obyvatel?

 

Jsou tací, co takové jednání přisuzuji jako zkrat. Voják daleko od domova, chybí mu rodina, žena a....H*vno! To co dělá ruská armáda je její přirozená reakce na okupaci a výsledek práce ruské propagandy. Jak vykresluje Putin Ukrajinu?? Fašisti, narkomani, podlidi. Pusťte si rozhovory Rusů doma, co si myslí, o Ukrajincích. Slušným lidem se bude chtít zvracet. Ruská armáda dle svého jedná naprosto v právu. S podlidmi si přeci smíte dělat, co chcete...

 

Výsledkem Putinovské propagandy jsou stovky ne-li tisíce zabitých, okradených a znásilněných lidí. Podívejte, pokud voják ukradne jídlo, alkohol, cigarety, oblečení....pořád se to dá omluvit, ale o víkendu zveřejněné záběry z běloruských pošt ukázali, že Rusové berou vše. Od mobilů až po pračky a skútry. Opravdu jako kdyby přijeli nakupovat. Oni neřeší, že loupí. Přirozená věc. Proč bych si to nevzal. Oloupit nepřítele je normální a není to krádež, je to konfiskace.

 

Utrpení Ukrajiny je strašné a nepředstavitelné. Bojím se, že bude horší. Včera bylo Rusko vyloučeno z Rady pro lidská práva a....Pro Putina rozbuška rozpoutat ten nejhorší teror, co tu kdy byl. Nejsou přece v OSN, proč by měli dodržovat její kvóty?? Když jsme u samotné OSN, tak mě zaráží, že se doposud nepostarala o bezpečnost Ukrajinských civilistů. Křivdy se nezapomínají. Jsme svědky masové genocidy, která se vymyká kontrole.

 

Závěrem??? Často se tu řeší, že ukrajinští vojáci popravují ruské vojáky. Ano, voják má být chráněn Ženevskou konvencí o zajatcích, ale vžijte se do jejich role. Dokázali byste jednat mile s lidmi a o kterých víte, že se chovají jako zvířata??? Jak by jste jednali vy?? Zapomenuli a chovali se jako lidské bytosti a nebo použili staré: Oko za oko zub za zub??

 

Válka je peklo, a peklo je nemožnost rozumu. Snad nás za nečinnost jednou budoucí generace neodsoudí. Ve válce vždy trpí nejvíce civilní obyvatelstvo, tak to bohužel vždy bylo. Máme jen dvě možnosti jak se zachovat. Buď budeme dělat, že se nic neděje značka: Ukrajina je daleko a nebo sebereme veškeré úsilí a všemi prostředky ji pomůžeme. Díky bohu, děláme to druhé, ale: Stačí to???

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Michal Sabó | pátek 8.4.2022 6:32 | karma článku: 27,84 | přečteno: 704x