Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdyby jen v Čechách! Ve Slezsku je to ještě mnohem horší!

0 0
možnosti
KS

K26a68r23e26l 78S51t27e81f52l

24. 4. 2023 10:43

Ono se hlavně z Ukrajiny nakoupila cca 50 tisíc tun pšenice. A v silech máme celkem cca 2.3 milionů tun. Takže se bavíme o cca 2 procentech. Ale je z toho celonárodní katastrofa.

2 0
možnosti

Mám úplně jiná čísla, ale bylo to někdy v půlce dubna. Nakoupily se 4 tisíce tun a ve skladech je 400 tisíc tun. Odkud máte tyhle čísla?

0 0
možnosti
ČT

Kdyby se jednalo o kontaminované obilí z Ruska tak tady budete kvičet jak čerstvě podříznuté prase.

4 0
možnosti
JZ

Inu, kdysi dávno čeští antisemité vykřikovali: "Nekupujte u Židů cukr, kávu, mouku." Zdá se, že mají zdatné následovníky.

9 4
možnosti
Foto

Ano, dnesni fasiste to aplikuji na plyn, ropu, ......

0 2
možnosti
JZ

Zasloužená inteligentní karma:-)R^

6 3
možnosti
Foto

Pouze Slováci uvedli že v obilí z Ukrajiny našli chlorpyrifos, ale není to ověřené z vícero zdrojů. Chlorpyrifos byl u nás nejpoužívanějí postřik a používali jsme jej nejvíce v celé Evropě Platná autorizace pro chlorpyrifos v EU vypršela 31. ledna 2020. Od roku 2020 se nesmí pouze v EU používat. Do té doby se používal a nevadil : Tak byl nahrazen jiným pesticidem, který dříve používaný pesticid nahradil. Jedním slovem dovoz levného obilí z Ukrajiny, kazí kšfety agrobaronů, tak se musí najít něco, co lid vystraší a jeho dovoz se zakáže a my dál si můžeme mastit kapsy.

9 0
možnosti
JS

Myslíte agrobarony z Ukrajiny? Pokud víte, jaká je struktura zemědělství na Ukrajině a kdo v tom má velké peníze, tak by jste tak neplácal. O ty malé na Ukrajině fakt nejde, těm tohle nepomůže.

3 5
možnosti
MB

Plácáte pěkně, ale v rámci vašeho náboženského evangelizování vám uniká jeden klíčový fakt.

UA má jiné normy než EU.

Obilí z UA nebylo pro EU určeno, mířilo do rozvojových zemí.

Pokud chcete baštit výrobky z obilí a jiných produktů, které mohou vykazovat nadlimitní množství pesticidů a jiných škodlivin, vaše věc. Ale laskavě přestaňte paušalizovat.

9 6
možnosti
VR

Nejedná se jen o pesticidy. V EU je zakázáno pěstovat geneticky upravenou pšenici. Na Ukrajině nikoli.

1 0
možnosti
JS

Váš ideologický projev zase stojí na druhé straně, než ti o kterých píšete. V podstatě jste stejný. Normální člověk, by tuhle informaci brzy vypustil z hlavy, píšete. A proč by měl? Právě že normální by bylo, kdyby každého zajímalo co jí, kdyby mu nebylo jedno co jí jeho děti. A to bez ohledu na původ. Dělám v oboru a několik rozborů jsem viděl, většinou krmná kukuřice. A ke krmení to vážně není. Ono víra, že má někdo pod kontrolou veškeré dovozy je úsměvná. Vzpomeňte dovoz zkaženého hovězího z Jižní Ameriky před pár lety s rakovinotvorným formaldehydem. U nás na to nikdo nepřišel, povinnost kontroly má první země do které to přijde v EU. Pak už to frčí. Takže Vaše mantra Ukrajina je pěkná, ale v tomto úsměvná.

14 0
možnosti
DR

Osobně si o těch našich "kontrolách" myslím svoje, poněvadž je velmi zvláštní, že některé země tam zvýšený výskyt pesticidů našli a u nás ne.

2 1
možnosti
JM

...a nemělo to obilí směřovat do Afriky? Psalo se, že bez něj tam vypukne hladomor...

11 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik