Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J85o10s82e12f 39B24á83r15t90a

22. 4. 2023 23:10

U ideologických blogů čtu jenom nadpisy a někdy diskuzi. Přečíst jen pár vašich nadpisů blogů je nad moje síly.

6 4
možnosti
JZ

Přečíst články proruských kolaborantů je fakt zbytečná práce. Mám obavy, že kdyby Putin prohlásil, že Zelenskyj jí malé děti, tak tomu Josef Bárta bude věřit.

2 0
možnosti
VP

Důležité je posouzení kvality. Polákům se nedivím, že mouku odmítají, potřebují prodat svoji za vysoké ceny. Mnoho výrobků ze zemí mimo EU je vždy podezřelých, protože kontroly všechno nezjistí a pokud není dozor nad pěstováním, je vždy možnost znečištění. Kupujme svoji mouku a pěstujme svoji mouku, která je pod kontrolou všech technologických úkonů. Hloupost je naše obilí prodávat do zahraničí a jíst výrobky z ukrajinského obilí.

5 5
možnosti
RC

Jako pokaždé, velká KARMA!!!

5 0
možnosti
RS

Jste za ty nesmysly placený ? Obilí potažmo mouka z Ukrajiny nesplňuje normy EU, to je ověřená věc. Navíc obsahuje plísně a nebezpečné houbové organismy. Ještě jste zřejmě neviděl umírat člověka na plíseň ? Já ano. A jen tak mimochodem, proč se posílají zdarma potravinové pomoci na Ukrajinu, když mají obilí na prodej a můžou si ho koupit sami ? Odpovím si sám - protože je třeba živit korupci při přerozdělování.

10 12
možnosti
Foto

Pšenice z Ukrajiny je stejně kvalitní, jako naše. Tak tu nepoužívajte proruské lži.

8 5
možnosti
DR

To obilí nesplňuje normy EU, takže těm kritikům se nemůžete divit a je úplně jedno jestli je z Ukrajiny anebo z jiné tramtárie mimo EU.

V konkrétním případě Ukrajiny je ovšem navíc problém v tom, že ona sama usiluje o členství v EU a tudíž tahle kritika a zákaz dovozu některými zeměmi aspoň třeba poslouží k postupné nápravě, poněvadž jako člen by si tohle dovolit nemohla.

7 7
možnosti
VR

V EU, na rozdíl o USA a Ukrajiny nelze pěstovat geneticky upravenou pšenici. To nehovořím o pesticidech.

10 0
možnosti
JU

J17o70s52e46f 97U72l60m85a89n

22. 4. 2023 17:05

Přesně tak. Nebýt mouka z Ukrajiny, tak z toho žádná kauza ani není, čehož důkazem jsou skupiny, na kterých se ty infromace nejvíce šíří - pseudovlastenecké skupiny an sociálních sítích teď neřeší skoro nic jiného. A přitom v celkovém kontextu o nic nejde. Látka byla do nedávné doby ještě povolená v EU v koncentraci 19x nižší než v jaké byl do roku 2020 limit v USA. Samozřejmě likvidace kontaminované dodávky a zvýšená kontrola jsou plně na místě. Vše ostatní je iracionální hysterie.

7 5
možnosti
JU

J11o41s36e39f 30U28l49m36a19n

22. 4. 2023 17:13

Špatně jsem napsal tu větu. Mělo být - závadná pšenice měla 19x nižší koncentraci pesticidu chlorpyrifos, než byl do roku 2020 v USA povolený limit. V roce 2020 ho pak zakázaly i USA.

1 0
možnosti
LM

Vůbec nejde nějakou nenávist k Ukrajině, ale jde o obavy o zdraví - na Ukrajině jsou jak v rostlinné, tak živočišné výrobě povoleny látky, které jsou v EU zakázané a treré byly na Slovensku zjištěny...

18 7
možnosti
OF

Ukrajina exportuje své obilí po celém světě včetně EU už od začátku své existence. Takže veškerá její produkce splňuje za normálních okolností evropské normy. Že se jednou za čas něco nepovede, je zcela normální. Přesně proto se ty kontroly dělají. Vzpomeňte si, kolik toho za poslední roky neprošlo třeba z Polska. A dneska tam jezdí nakupovat každý, kdo to má blízko.

12 0
možnosti
PZ

Podle příspěvků nejen zde, ale i na ostatních zpravodajských serverech je evidentní, že se nám odborníci na LNG, Covid, výši úroků centrální banky nebo nákup letadel přeškolili na experty v oboru použití pesticidů v zemědělství a jejich vliv na potravní řetězec člověka

11 0
možnosti
Foto

K nám ale z Ukrajiny obilí dováží „v minimálním množství“. „Loni činily dovozy pšenice necelých 4000 tun, což je méně než jedno promile pšenice vyrobené každý rok v Česku. Kontroly českých dozorových úřadů u obilí, masa nebo vajec z Ukrajiny neobjevily nevyhovující vzorek. Není důvod, aby Česko zakazovalo dovoz těchto produktů, jako to udělalo Polsko, Slovensko a další země. K dovozu zemědělské produkce z Ukrajiny se v posledních dnech objevovalo mnoho dezinformací.

Připomněl, že do ČR se z jiných zemí dovezlo pouze 4000 tun pšenice, což je méně než desetina procenta domácí produkce.

7 2
možnosti
Foto

Člen představenstva Mlynu Kolárovo Levente Varga v rozhovoru pro web pravda.sk uvedl, že mouka ve spotřebitelském kilogramovém balení nikdy ukrajinskou pšenici neobsahovala. Ať už expedovaná pod firemní značkou nebo pod privátní značkou nejrůznějších řetězců. „Mouka z ukrajinské pšenice šla jen do pekáren, ale nikdy se stoprocentním podílem ukrajinské suroviny,“ dodal.Látka chlorpyrifos, kterou slovenská potravinářská inspekce objevila v zásilce obilí z Ukrajiny, se v EU zakázala teprve v roce 2020, upozornil expert Hnutí Duha Aleš Miklík.Kvůli nálezu pesticidu chlorpyrifos v jedné zásilce obilí z Ukrajiny Slovensko zakázalo dovoz a zpracování ukrajinské zemědělské produkce. Slovenská Státní veterinární a potravinová správa uvedla, že v analyzovaném vzorku se našel obsah tohoto pesticidu v koncentraci 0,026 mg/kg a maximální povolené množství je 0,01 mg/kg.Zatím není z více zdrojů potvrzené, že šlo právě a tento typ pesticidu. „I v EU se stále používá mnoho velmi toxických pesticidů.

5 2
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1696x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik