Prodej svojí špínu

Žádný jiný pořad v našich televizích nebudí takové emoce. Někteří jsou zhnusení, jiní ho berou jako komedii. Výměna manželek aneb ukažte světu, jak žijete. Co vlastně vede lidi se do něj přihlásit?

 

Někdo to má jako adrenalin. Kdo by nechtěl v životě zažít vzrušení ocitnout se na neznámém místě a snažit se tam přežít a fungovat, leč z 99% se tam lidé hlásí jen pro tučnou provizi, jak je vidět v každém novém dílu. Kdo by se jinak chtěl pochlubit svým „bordelem“ a hrůzným životním stylem?

 

Nebudu zde citovat žádný konkrétní případ. Jde mi jen o sondu lidské duše a toho, co všechno jsme za prachy schopni podniknout. Jak je vidět tak všechno. Zábrany neexistují. Zelené penízky jsou od pradávna mocná to mana, která si nás stejně jednou přitáhne.

 

I přesto, jak pořad vypadá má očividně u diváků velký úspěch. Jak už jsem předeslal: Pro někoho komedie, pro jiného sonda do života jiných s poznáním, jak se dá žít. „Ať žije tradiční česká škodolibost a šmíráctví!“ Máme to prostě v sobě. Rádi srovnáváme svůj životní styl s těmi jinými a mnohdy se nám uleví, že si přeci zase tak špatně nežijeme.

 

Jsme to ale divný národ že? I když na druhou stranu, ve světě jsou mnohé horší reality show, to je zase fakt. My se spokojíme s málem. Stud neznáme.

 

A co si z toho všeho máme vzít? Celkem nic. Náprava nemožná, logika je jinde. Český lid je opravdu za peníze schopný všeho. Takový spolek Jidášů. Jsou tu neštěstí i normální lidé s citem pro korektnost a stud. Ještě že tak. Hluboké zamyšlení nad lidskou myslí. Finální názor si udělejte každý sám. Možná vás při tom bude svrbět svědomí a preventivně se dáte doma do úklidu. Přeci jen, co kdyby?

Autor: Michal Sabó | čtvrtek 28.5.2015 16:37 | karma článku: 19,45 | přečteno: 1351x